contacten leggen

Het Zuidelijk Toneel: Romeo en Julia

Het Zuidelijk Toneel presenteert in maart 2015 Romeo & Julia. Deze liefdesklassieker van Shakespeare moet voor regisseur Lucas De Man gaan over zijn eigen generatie, de twintigers en dertigers van nu. Een generatie die opgegroeid is in totale vrijheid, maar daarmee ook geheel verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. 

In het kader van de voorstelling voert Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met datingsite PARSHIP , Avans Hogeschool, BNN en onderzoeksbureau Dynamic Concepts de komende maanden een landelijk onderzoek uit. Het Grote Liefde & Seks Onderzoek moet antwoord geven op de vragen die Lucas De Man heeft over zijn generatie:

“Durft mijn generatie nog écht te kiezen voor de liefde? Of gaan we alleen nog maar voor seks? Zijn liefde en seks twee verschillende dingen? Mijn generatie is opgegroeid in grenzeloze vrijheid. Maar is die vrijheid ook daadwerkelijk bevrijdend? Voor het eerst is een generatie geheel verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Wat kies je als alles kan? En hoe weet je dan of je de ‘juiste’ keuze maakt? Achter de minutieus opgebouwde façade van geluk en succes schuilt vaak angst om gekwetst te worden of alleen achter te blijven. En niets is kwetsbaarder dan je over te geven aan échte liefde.”

Onderzoek 

Het online onderzoek wordt in opdracht van Het Zuidelijk Toneel uitgevoerd door Dynamic Concepts en verspreidt samen met de partners van het toneelgezelschap: datingsite Parship, Avans Hogeschool en BNN. De resultaten worden gepresenteerd in een speciale uitzending van BNN  en studenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design van Avans Hogeschool maken op basis van de onderzoeksresultaten een interactieve Landkaart van de Liefde die op Valentijnsdag 2015 online gaat.

Club van 30

Als onderdeel van het onderzoek organiseert Het Zuidelijk Toneel in de theaters de komende maanden bijeenkomsten met de titel Club van 30. Tijdens deze ontmoetingsavonden gaat Lucas De Man in gesprek met de huidige generatie twintigers en dertigers over het thema liefde en seks.

Lucas De Man

Regisseur Lucas De Man (1982) behoort tot de nieuwe generatie theatermakers. De voorstellingen van Lucas De Man staan nooit op zichzelf. In al zijn theaterwerk zoekt hij naar manieren om een maatschappelijke beweging of discussie in gang te zetten die aansluit bij de thematiek van de voorstelling.  Met Romeo & Julia debuteert hij in de grote zaal. Hij heeft zich hierbij tot doel gesteld om ook een nieuw en jonger publiek te verleiden voor een bezoek aan de schouwburg.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.