contacten leggen

Het Zuidelijk Toneel: Romeo en Julia

Het Zuidelijk Toneel presenteert in maart 2015 Romeo & Julia. Deze liefdesklassieker van Shakespeare moet voor regisseur Lucas De Man gaan over zijn eigen generatie, de twintigers en dertigers van nu. Een generatie die opgegroeid is in totale vrijheid, maar daarmee ook geheel verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. 

In het kader van de voorstelling voert Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met datingsite PARSHIP , Avans Hogeschool, BNN en onderzoeksbureau Dynamic Concepts de komende maanden een landelijk onderzoek uit. Het Grote Liefde & Seks Onderzoek moet antwoord geven op de vragen die Lucas De Man heeft over zijn generatie:

“Durft mijn generatie nog écht te kiezen voor de liefde? Of gaan we alleen nog maar voor seks? Zijn liefde en seks twee verschillende dingen? Mijn generatie is opgegroeid in grenzeloze vrijheid. Maar is die vrijheid ook daadwerkelijk bevrijdend? Voor het eerst is een generatie geheel verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Wat kies je als alles kan? En hoe weet je dan of je de ‘juiste’ keuze maakt? Achter de minutieus opgebouwde façade van geluk en succes schuilt vaak angst om gekwetst te worden of alleen achter te blijven. En niets is kwetsbaarder dan je over te geven aan échte liefde.”

Onderzoek 

Het online onderzoek wordt in opdracht van Het Zuidelijk Toneel uitgevoerd door Dynamic Concepts en verspreidt samen met de partners van het toneelgezelschap: datingsite Parship, Avans Hogeschool en BNN. De resultaten worden gepresenteerd in een speciale uitzending van BNN  en studenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design van Avans Hogeschool maken op basis van de onderzoeksresultaten een interactieve Landkaart van de Liefde die op Valentijnsdag 2015 online gaat.

Club van 30

Als onderdeel van het onderzoek organiseert Het Zuidelijk Toneel in de theaters de komende maanden bijeenkomsten met de titel Club van 30. Tijdens deze ontmoetingsavonden gaat Lucas De Man in gesprek met de huidige generatie twintigers en dertigers over het thema liefde en seks.

Lucas De Man

Regisseur Lucas De Man (1982) behoort tot de nieuwe generatie theatermakers. De voorstellingen van Lucas De Man staan nooit op zichzelf. In al zijn theaterwerk zoekt hij naar manieren om een maatschappelijke beweging of discussie in gang te zetten die aansluit bij de thematiek van de voorstelling.  Met Romeo & Julia debuteert hij in de grote zaal. Hij heeft zich hierbij tot doel gesteld om ook een nieuw en jonger publiek te verleiden voor een bezoek aan de schouwburg.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag