Vorig jaar deze tijd en het jaar daarvoor zeker, hadden we allang iedere ochtend onze auto moeten krabben of hadden we al de ijspegels aan onze neus gehad op de fiets. Dit jaar nog niets van dit alles. Ik teken hiervoor.  Schaatsen buiten zou wel erg vroeg zijn, maar de schaatsbanen zijn  zich weer aan het klaarmaken voor de komende donkere maanden.

Schaatsbaan Rotterdam

Nederland is nu eenmaal een schaatsland, dus in iedere behoorlijke stad is wel een schaatsbaan te vinden. Van Rotterdam weten we het zeker. Vanaf zaterdag 29 november 2014 kan er weer de hele winter worden geschaatst. Schaatsbaan Rotterdam heeft 2 verschillende banen, een 400-meterbaan waar jonge talenten, schaatsverenigingen, sportieve recreanten én wedstrijdschaatsers hun gang kunnen gaan.  Je kunt natuurlijk ook lessen gaan volgen, dan ben je helemaal klaar voor de winter. Meteen een kans om nieuwe mensen te leren kennen. Ook is er een funbaan, waar je terecht kunt als beginnende schaatser, kunstschaatser en meer.

Naast de schaatsbanen zijn er genoeg andere faciliteiten zoals een Koek en Zopieplein, waar je terecht kunt voor een break. Hier kun je even lekker bijkomen en genieten van een hapje en een (warm) drankje, muziek en natuurlijk gezelligheid! Tijdens de piekuren is ook de bar in het schaats clubhuis geopend. Lijkt je dit geen zeer geschikt uitje voor je eerste date? Moet je wel van jezelf weten dat je schaatsen leuk vindt natuurlijk. Kun je meteen ontdekken of je date een beetje sportief is.

Winterland Hasselt in België

In België zijn ze vooral van de gezelligheid en dit in combinatie met schaatsen en buiten zijn. In de wintermaanden wordt bijvoorbeeld Hasselt omgetoverd tot een sfeervolle kerststad. De zevende editie van Winterland Hasselt vindt plaats van 15 november 2014 t/m 4 januari 2015. Tijdens Winterland Hasselt staat de gezellige winter- en kersttijd centraal. Zo vind je er de grootste mobiele schaatsbaan van België, deze is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Naast de vele attracties en activiteiten vind je er een geweldige sfeer op de grote, deels overdekte kerstmarkt.

Huis van de kerstman

De entourage is winters. De Kerstman heeft er een knus huisje, geïnspireerd op de huizen in Lapland. Vanaf 6 december 2014 ontvangt de Kerstman elke dag tussen 12.00 en 20.00 bezoekers, die een kijkje mogen nemen in zijn leven. De Kerstman wordt geassisteerd door zijn Elfjes, die de bezoekers een gratis rondleiding geven.  Dit is toch romantisch, samen met je date door dit droomhuis rondgeleid worden.

Deze kerstmarkt en de bijbehorende attracties  zijn toegankelijk van ma, di, wo, do 12.00 – 22.00 uur en vr, za, zo 11.00 – 22.00 uur.  Op 24 december geopend tot en met 18.00 uur. Op 25 december en 1 januari kan feest vanaf 13.00 uur beginnen.

Kerstmarkt Antwerpen

Over de kerstmarkt in Antwerpen hebben we al vaker melding gemaakt. Het is ook een echte aanrader voor kunstschaatsliefhebbers! De bekende IJspiste siert de binnenstad van Antwerpen, waar de hele kerstperiode geschaatst kan worden.  Je kunt hier geen grote rondes schaatsen maar een beetje dollen op de schaats.De kerstmarkt ligt daaromheen en bestaat voornamelijk uit een grote verzameling marktkraampjes met allerlei leuke kerstcadeaus en lekkere (warme en koude) versnaperingen. Muziekoptredens, betoverende kerstverlichting, de kerststal en de grote ijspiste toveren Antwerpen om tot echte kerststad. Voor je van plan bent een met een date hier af te spreken, moet je even goed checken wat de openingstijden zijn.

Ga ze maar vast gereed maken die schaatsen. Volgende stap is een date vinden die ook van schaatsen houdt.