bewegen op het werk

Het weekend fit beginnen

Het weekend zit er weer op. En voor heel Nederland zit de vakantie er nu ook echt op. Iedereen weer aan het werk gaan. Was jij ook zo toe aan het weekend of aan de vakantie omdat je moe was. Door enkele tips door te voeren ga je het volgende weekend fris en fruitig in en heb je volgend jaar helemaal geen vakantie meer nodig, bij wijze van spreken.

Het weekend fit beginnen

Moe zijn, wat is dat? Je gewoon al niet fit voelen bij het opstaan.  Ieder weekend toe zijn aan het weekend om een paar dagen uit te rusten. Wanneer je dit beaamt, dan is het sowieso goed om hier even iets langer over na te denken. Toch maar gaan sporten. Heb je niet genoeg discipline om dat alleen vol te houden, zoek dan versterking. Andere collega’s of vrienden, die ook een jaartje ouder worden en waarvan de strakheid ook wat minder wordt. Bootcamp is echt een aan te bevelen bezigheid. Iedere keer ander programma, iedere keer weer andere mensen en lekker buiten. Meer bewegen brengt ook meer plezier en dates.

Tips om langer fris en fit te blijven

Ben je vanochtend fris gedoucht naar je werk vertrokken maar merk je in de ochtend al dat je last hebt van een dip? Of zit je ongegeneerd te gapen half in de middag? Dan kun je natuurlijk nog een keer extra naar het koffie apparaat lopen. Maar begin jij je nog niet af te vragen of dat wel echt helpt. Er zijn tips die wel helpen om langer fris en fit te blijven.

Tip 1: Zorg voor beweging

Wanneer je de hele dag achter je computer stil zit, komt die energiedip vanzelf. Je moet voor  voldoende beweging zorgen. Neem de trap, stuur geen mailtje maar loop even bij je collega langs. Het doen van stretchoefeningen op je werkplek is ook goed, maar dat moet dan ook passen.

Tip 2: Drink water

Om je lichaam van voldoende vocht te voorzien, is water drinken het beste. Niet alleen je energieniveau daalt bij een vochttekort, maar ook je humeur. Voor veel mensen is koffie de ideale oppepper, laat dit dan wel volgen door een glas water.

Tip 3: Gebruik lichte lunch

Na een zware maaltijd, heeft het lichaam energie nodig om de lunch te kunnen verteren. Hoe lichter de lunch hoe makkelijker je lichaam je eten verteert. Neem daarom een salade, wat  fruit of een paar gezonde boterhammen. Maak geen gewoonte van kroketten of tosti’s.

Tip 4: Doe even iets anders

Veel van ons werken met een beeldscherm. Door de hele dag daar naar te staren, kun je last van je ogen krijgen. Dit wordt verergerd door vaak aanwezige airco. Heb je daarom even iets anders te doen zonder beeldscherm? Wissel je werkzaamheden zoveel mogelijk af. Maak even een praatje met een collega, zodat je niet uren het zelfde zit te doen. Kies vooral de single collega’s uit, dan wordt er mogelijk nog een ander doel bereikt.

Tip 5: Ga naar buiten in je pauze

Na de lunch even naar buiten, of de meegebrachte lunch buiten gebruiken tijdens een wandeling. Frisse lucht doet je goed en de beweging eveneens. Goed voor je energieniveau, maar ook goed tegen snoepen. Dit blijkt veel te gebeuren bij mensen die hele dag weinig van hun plaats komen.

Tip 6: Let op je ademhaling

Het zuurstofniveau in je lichaam wordt verhoogd door diep in en uit te ademen.  Hierdoor krijg je meer energie. De beste ademhaling is de ademhaling via de buik en niet door de borst zoals de meeste mensen dat meestal doen. Als je inademt, moet je buik uitzetten. Bij het uitademen valt hij weer in.

Tip 7: Neem een gezond tussendoortje

Een oorzaak van een energiedip is vaak een daling in je bloedsuikerspiegel, met futloos gevoel als gevolg. Het nemen van een tussendoortje kan dit voorkomen. Je snapt wel dat er gezondere alternatieven zijn voor chocolade of koek. Een handje vol walnoten of een stuk fruit, geven je weer energie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!