onmisbare tips single reizen

Het vrouwencondoom is terug van weg geweest

Tien jaar geleden is het vrouwencondoom vernieuwd met een nieuw materiaal en bijbehorende voordelen en groeide het in meerdere landen uit tot een bewezen succes. In Nederland is het vrouwencondoom echter nog een onderbelichte anticonceptievorm en wordt er vaak nog onterecht gedacht aan oude eigenschappen. Met een nieuwe uiterlijk wordt het vrouwencondoom opnieuw gelanceerd en op de markt gebracht als FC2, female condom. Een vernieuwde verpakking, maar dezelfde bescherming: anticonceptie en protectie tegen soa’s met hoge betrouwbaarheid.

Women in control

Met FC2 hebben vrouwen de controle. Het vrouwencondoom kan, in tegenstelling tot reguliere condooms, van tevoren worden ingebracht. Zo kunnen vrouwen het initiatief nemen, zijn zij al vóór het daadwerkelijke moment beschermt tegen zwangerschap en soa’s én voorkomen zij (ongemakkelijke) onderbrekingen in de slaapkamer. Het condoom zonder hormonen zet eventuele bijwerkingen zoals hoofdpijn, stemmingsveranderingen en minder zin in seks buiten spel. Allergieën en intoleranties voor latex en parabenen zijn eveneens verleden tijd.

Anticonceptie met de lusten, zonder de lasten

Het FC2 vrouwencondoom is gemaakt van zacht nitril. Nitril is drie keer zo sterk als latex, maar dunner dan reguliere condooms waardoor het de lichaamstemperatuur van gebruikers kan overnemen. Dit zorgt, in combinatie met het glijmiddel aan de binnen- en buitenkant voor het meest natuurlijke en intieme gevoel. De buitenste ring van het condoom, die over de ingang van de vagina valt, kan daarnaast de clitoris extra stimuleren. ‘FC2 staat met het gebruiksgemak, hoge betrouwbaarheid én een slim ontwerp gelijk aan minder zorgen en meer genot’, aldus René van der Mark van FC2-distributeur Mediphos OCT Consumer Health B.V.

En de man dan?

Ook voor mannen geldt het intiemere gevoel door het dunne materiaal. Maar er zijn meer voordelen. Op het moment dat de erectie verslapt blijft een vrouwencondoom zitten en er is geen gedoe met maten. Het vrouwencondoom past altijd. Waar de buitenste ring zorgt voor extra stimulatie bij de vrouw, doet de binnenste ring dit voor de man. Pluspunten die niet onopgemerkt bleven: 74% van de mannen beoordeelt het FC2 vrouwencondoom als ‘beter’ of ‘veel beter’ dan mannencondooms.

Hoe werkt het?

In het vrouwencondoom zijn twee ringen verwerkt: één die wordt ingebracht en één die rond de ingang van de vagina valt. Het inbrengen van het condoom is vergelijkbaar met dat van een tampon: na het openen van de verpakking wordt de kleinste ring met duim en wijsvinger naar verticale vorm geduwd en zo ver mogelijk ingebracht in de vagina. Daarna zijn gebruikers good to go.

Gebruiksvoordelen op een rijtje

  • Anticonceptie met hoge betrouwbaarheid (minimaal 95%) en extra bescherming tegen soa’s
  • Geen hormonen, latex, gluten en parabenen dus geen bijwerkingen, allergieën of intoleranties
  • Een natuurlijk en intiem gevoel en kan voor extra stimulatie zorgen van man en vrouw
  • Vanaf enkele uren van tevoren in te brengen dus geen onderbrekingen in de slaapkamer
  • Geur- en geluidloos en te gebruiken met glijmiddel op olie- en waterbasis
  • Het vrouwencondoom past altijd en kan blijven zitten als de erectie verslapt
  • Makkelijk in gebruik

Met bescherming zonder bijwerkingen, meer stimulatie, controle en hoog gebruiksgemak biedt FC2 seks zonder zorgen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!