vakantie heimwee

Het verschil tussen winterzon en zomerzon

Terugkijkend op een zonnige zomer, hebben veel mensen hun blik alweer gericht op een weekje wintersport. Wie voor het eerst op skivakantie gaat, kan gebaad zijn bij het volgende advies over de zon. 

Winterzon en zomerzon

Zon? Ik ga toch op wintersport, niet liggen zonnebaden. Dat is zo. Maar er is wel degelijk verschil tussen de winterzon en de zomerzon. Het verschil zit hem in de UV-straling.

Intense UV-straling

Tijdens de wintersport wordt u blootgesteld aan intense UV-straling in de bergen en de sneeuw waarop het UV-licht weerkaatst. Dit bij elkaar genomen betekent een zeer grote blootstelling van de onbedekte huid aan UV-licht. Daarom is het juist bij wintersport van groot belang om anti-zonnebrandmiddelen met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Op basis van vet

Het verdient de voorkeur een product te gebruiken op basis van vet, zoals een crème op vetbasis. Dat vet kan namelijk, in tegenstelling tot een product waar water in zit, niet bevriezen. Zo’n crème blijft ook als het koud is goed smeerbaar en voorkomt uitdroging van je huid. Daarmee zorg je er voor dat de huid niet verbrandt én dat de huid zacht en soepel blijft.

Bij bewolking?

Ook als het bewolkt is, moet je je insmeren, want de wolken houden slechts een klein deel van de UV-straling tegen. Ook kan het verstandig zijn om de lippen te bescherming met een balsem met zonnefilter.

Bron: Verstandigzonnen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!