Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
weer daten
14 november 2018

Het swipen zat? ‘Slow dating’-app Once helpt je aan één match per dag

De liefde van je leven vinden is in tijden van Tinder niet gemakkelijker geworden. Ja, je moet gewoon een app installeren en wachten tot je die ideale match tegenkomt, maar in werkelijkheid verlies je veel tijd door oneindig naar links en rechts swipen. Het gevolg? De frustraties door de ellenlange swipe-sessies stapelen zich op en slow dating wordt steeds populairder.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Ben je aan het daten en ook nog actief op Tinder? Volgens een relatie-expert is dit het moment om offline te gaan. Die opgelegde vorm van zelfdiscipline is eigenlijk al een voorbode van slow dating, het nieuwste fenomeen dat aan een opmars bezig is binnen de online wereld van tortelduifjes. Bij slow dating draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Oftewel: in plaats van veel matches waarbij je een ‘meh’-gevoel hebt, krijg je er eentje die meteen een schot in de roos is.

Eén match per dag

Datingapp Once speelt daar goed op in. Het enige wat jij moet doen, is een profiel aanmaken. Vervolgens stelt een menselijke matchmaker elke dag één match voor, op basis van jouw voorkeuren. Once bestaat al een tijdje, onder meer in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Brazilië. Vorig jaar werd het gelanceerd in ons land en ondertussen telt Once al meer dan 500.000 Belgische gebruikers. “We lanceerden Once omdat we zagen dat er een gemis was in de markt van serieus daten”, vertelt de Franse oprichter Jean Meyer. “We zagen dat er geen passende datingapp was voor single ambitieuze professionals die het al druk genoeg hebben.”

Slow dating in slow motion

Allemaal goed en wel, maar wat als je nu geen klik hebt met jouw matches? Wat als je prins op het witte paard er niet tussen zit? Dan is slow dating eigenlijk gewoon de slow motion versie van andere datingapps. Meyer geeft toe dat dat een keerzijde van de medaille is, maar hij vindt het vooral belangrijk dat Once veel minder tijdrovend is. “Zelfs als je match op niets trekt, is dat oké”, vertelt hij aan het tijdschrift Cosmopolitan. “Het ergste wat er dan gebeurt, is dat je dan geen gesprek aanknoopt met die potentiële partner, maar je legt daarna je telefoon tenminste opzij. Je gaat iets anders doen en verdoet je tijd niet aan swipen tussen de honderden profielen.”

Trucs

Daar heeft hij natuurlijk wel een punt. Ben jij de vele swipe-sessies ook beu en wil je slow dating een kans geven? Dan kan je Once downloaden of een aantal andere trucjes toepassen.

  1. Verplicht jezelf om het gebruik van datingapps te beperken tot bepaalde plaatsen en tijdstippen, bijvoorbeeld in het kleinste kamertje of op de trein.
  2. Gebruik een timer. Leg jezelf bijvoorbeeld op dat je elke dag maximum een halfuur op een datingapp mag zitten.
  3. Voer de ‘20 seconden regel’ in: voor je naar links of rechts swipet, moet je het profiel van de potentiële partner minstens 20 seconden bekeken hebben.
  4. Stel een maximum aantal swipes per dag op. Heb je 20 keer naar links of rechts geveegd? Dan ben je klaar voor die dag!

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie