weer daten

Het swipen zat? ‘Slow dating’-app Once helpt je aan één match per dag

De liefde van je leven vinden is in tijden van Tinder niet gemakkelijker geworden. Ja, je moet gewoon een app installeren en wachten tot je die ideale match tegenkomt, maar in werkelijkheid verlies je veel tijd door oneindig naar links en rechts swipen. Het gevolg? De frustraties door de ellenlange swipe-sessies stapelen zich op en slow dating wordt steeds populairder.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Ben je aan het daten en ook nog actief op Tinder? Volgens een relatie-expert is dit het moment om offline te gaan. Die opgelegde vorm van zelfdiscipline is eigenlijk al een voorbode van slow dating, het nieuwste fenomeen dat aan een opmars bezig is binnen de online wereld van tortelduifjes. Bij slow dating draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Oftewel: in plaats van veel matches waarbij je een ‘meh’-gevoel hebt, krijg je er eentje die meteen een schot in de roos is.

Eén match per dag

Datingapp Once speelt daar goed op in. Het enige wat jij moet doen, is een profiel aanmaken. Vervolgens stelt een menselijke matchmaker elke dag één match voor, op basis van jouw voorkeuren. Once bestaat al een tijdje, onder meer in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Brazilië. Vorig jaar werd het gelanceerd in ons land en ondertussen telt Once al meer dan 500.000 Belgische gebruikers. “We lanceerden Once omdat we zagen dat er een gemis was in de markt van serieus daten”, vertelt de Franse oprichter Jean Meyer. “We zagen dat er geen passende datingapp was voor single ambitieuze professionals die het al druk genoeg hebben.”

Slow dating in slow motion

Allemaal goed en wel, maar wat als je nu geen klik hebt met jouw matches? Wat als je prins op het witte paard er niet tussen zit? Dan is slow dating eigenlijk gewoon de slow motion versie van andere datingapps. Meyer geeft toe dat dat een keerzijde van de medaille is, maar hij vindt het vooral belangrijk dat Once veel minder tijdrovend is. “Zelfs als je match op niets trekt, is dat oké”, vertelt hij aan het tijdschrift Cosmopolitan. “Het ergste wat er dan gebeurt, is dat je dan geen gesprek aanknoopt met die potentiële partner, maar je legt daarna je telefoon tenminste opzij. Je gaat iets anders doen en verdoet je tijd niet aan swipen tussen de honderden profielen.”

Trucs

Daar heeft hij natuurlijk wel een punt. Ben jij de vele swipe-sessies ook beu en wil je slow dating een kans geven? Dan kan je Once downloaden of een aantal andere trucjes toepassen.

  1. Verplicht jezelf om het gebruik van datingapps te beperken tot bepaalde plaatsen en tijdstippen, bijvoorbeeld in het kleinste kamertje of op de trein.
  2. Gebruik een timer. Leg jezelf bijvoorbeeld op dat je elke dag maximum een halfuur op een datingapp mag zitten.
  3. Voer de ‘20 seconden regel’ in: voor je naar links of rechts swipet, moet je het profiel van de potentiële partner minstens 20 seconden bekeken hebben.
  4. Stel een maximum aantal swipes per dag op. Heb je 20 keer naar links of rechts geveegd? Dan ben je klaar voor die dag!

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.