daten alleenstaande vader

Het mooiste cadeautje voor je kind: meer quality time

Wat kinderen graag als cadeautje zouden willen? Meer quality time met hun ouders, zo blijkt uit een enquête. Zes op de tien kinderen vinden namelijk dat hun ouders te vaak weg zijn van huis.

Verontrustend is dat slechts een paar ouders zich daarvan bewust zijn. Amper één op de acht ondervraagde ouders gaven namelijk toe dat ze slechts één à twee keer per week hun volledige aandacht kunnen besteden aan hun kroost.

Meer tijd voor de kinderen

Het Britse ‘Family and Parenting Institute’, dat de enquête liet uitvoeren, zegt dat de bevindingen bewijzen hoe de druk op de tijd van de ouders het familieleven beïnvloedt. Niet alleen werken ze vaak tot laat ’s avonds, ook de werkdruk is groter dankzij de economische onzekerheid.

Het onderzoekscentrum Childwise ondervroeg 255 kinderen tussen zes en tien jaar, plus één ouder van elk kind. Daaruit bleek dat 59 procent van de kinderen wenste dat ze meer tijd konden doorbrengen met mama of papa. Ter vergelijking: vier op tien wou meer tijd doorbrengen met vrienden, slechts 7 procent wilde meer quality time met een zus of broer.

Wanneer aan de ouders gevraagd werd hoeveel tijd ze doorbrengen met hun kinderen, zei slechts 52 procent dat ze hun volledige aandacht minstens één keer per dag aan hun kind kunnen geven. 13 procent kan dat slechts één à twee keer per week, terwijl 2 procent daar zelfs nooit in slaagt. Vooral de ouders van de oudste kinderen, 10 jaar oud, konden hun kinderen maar weinig aandacht geven.

Kwaliteit
Toch blijken veel ouders zich daar niet echt schuldig over te voelen. Bijna twee op de drie ondervraagden (64 procent) geloven dat de kwaliteit belangrijker is dan de hoeveelheid tijd die ze samen doorbrengen. Bovendien brengen de ouders van vandaag zelfs meer tijd door met hun kinderen dan hun eigen mama’s en papa’s deden.

“Maar kinderen zijn daar niet tevreden mee. Veel inspanning hoef je nochtans niet te doen, want het zijn vaak de simpele dingen die een blijvende indruk geven op je kinderen”, aldus dr. Katherine Rake van het instituut.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!