van swipen naar ontmoeten
9 May 2021

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk om in real life te daten met andere happy singles. En hier zijn vrijgezellen absoluut weer aan toe, blijkt uit een enquête van de dating app happn. Toch weten de happn-gebruikers niet goed meer hóe zij moeten flirten; één derde van hen is nerveus om te daten in het echte leven en 32% is angstig om weer intiem met iemand te zijn.

happn vroeg haar Nederlandse gebruikers naar de verwachtingen van het daten in real life. Het merendeel geeft aan om op zoek te willen gaan naar een relatie om te kijken waar het schip strandt. Al is het verlangen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen in het daten toegenomen. 41% van de happn-gebruikers geeft aan datingtips nodig te hebben om weer vertrouwen te krijgen in het daten.

Kleed je leuk aan en … flirten maar!

Uit de happn-enquête blijkt ook dat driekwart van de ondervraagde weer als vanouds met een Crush gaat afspreken op het terras. Terwijl 62% de wandelafspraakjes ook in ere houdt. Slechts 7% van de ondervraagde wacht tot hij/zijn gevaccineerd is. FODA (Fear of Dating Again) speelt dus ook een rol.

Tips

Een aantal datingtips voor wie vergeten is hoe het werkt:

Dress up: na enkele maanden in je pyjama te hebben doorgebracht, moet je zeker niet aarzelen om te stralen. Je zal nooit “overdressed” zijn en je Crush onthoudt hoe zelfverzekerd je bent.

Kies een openbare plek…met privacy: iedereen droomt van een drankje in de zon… maar je hebt ook wat privacy nodig om ervoor te zorgen dat je kunt verstaan wat je Crush zegt (en te voorkomen dat je een uur lang alleen maar zit te knikken zonder enig idee wat zij of hij je vertelt…).

Kies een drankje dat je persoonlijkheid weerspiegelt: ben je een traditionele bierdrinker of wil je liever een andere boodschap sturen naar je Crush? Zo ja, kies dan zorgvuldig je drankje: een frisdrank voor een gezellig en waarschijnlijk platonisch moment en een Moscow Mule voor een pittige en veelbelovende avond…

Ga niet uit van het slechtste scenario: in het beginstadium van daten is het zo makkelijk om je te concentreren op de “red flags”. De druk wordt direct verminderd als je dit niet doen. Maar, focussen op “red flags” is ook een vorm van zelf-sabotage.

Tot slot: geniet van het moment! We hebben die eerste afspraakjes zo gemist! Heel vaak is het wanneer we iets verliezen, ons dan pas realiseren hoe kostbaar het was: uitgaan met je Crush is één van die dingen! Adem in en geniet met volle teugen van die eerste date op het terras. Wat is er opwindender dan in het leven van iemand anders te duiken en een nieuw persoon te leren kennen? Haal er het beste uit!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het...

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

11 zinvolle tips voor de eerste date

Daar is ie dan: de eerste date! Je hebt een leuke...

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie