van swipen naar ontmoeten

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk om in real life te daten met andere happy singles. En hier zijn vrijgezellen absoluut weer aan toe, blijkt uit een enquête van de dating app happn. Toch weten de happn-gebruikers niet goed meer hóe zij moeten flirten; één derde van hen is nerveus om te daten in het echte leven en 32% is angstig om weer intiem met iemand te zijn.

happn vroeg haar Nederlandse gebruikers naar de verwachtingen van het daten in real life. Het merendeel geeft aan om op zoek te willen gaan naar een relatie om te kijken waar het schip strandt. Al is het verlangen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen in het daten toegenomen. 41% van de happn-gebruikers geeft aan datingtips nodig te hebben om weer vertrouwen te krijgen in het daten.

Kleed je leuk aan en … flirten maar!

Uit de happn-enquête blijkt ook dat driekwart van de ondervraagde weer als vanouds met een Crush gaat afspreken op het terras. Terwijl 62% de wandelafspraakjes ook in ere houdt. Slechts 7% van de ondervraagde wacht tot hij/zijn gevaccineerd is. FODA (Fear of Dating Again) speelt dus ook een rol.

Tips

Een aantal datingtips voor wie vergeten is hoe het werkt:

Dress up: na enkele maanden in je pyjama te hebben doorgebracht, moet je zeker niet aarzelen om te stralen. Je zal nooit “overdressed” zijn en je Crush onthoudt hoe zelfverzekerd je bent.

Kies een openbare plek…met privacy: iedereen droomt van een drankje in de zon… maar je hebt ook wat privacy nodig om ervoor te zorgen dat je kunt verstaan wat je Crush zegt (en te voorkomen dat je een uur lang alleen maar zit te knikken zonder enig idee wat zij of hij je vertelt…).

Kies een drankje dat je persoonlijkheid weerspiegelt: ben je een traditionele bierdrinker of wil je liever een andere boodschap sturen naar je Crush? Zo ja, kies dan zorgvuldig je drankje: een frisdrank voor een gezellig en waarschijnlijk platonisch moment en een Moscow Mule voor een pittige en veelbelovende avond…

Ga niet uit van het slechtste scenario: in het beginstadium van daten is het zo makkelijk om je te concentreren op de “red flags”. De druk wordt direct verminderd als je dit niet doen. Maar, focussen op “red flags” is ook een vorm van zelf-sabotage.

Tot slot: geniet van het moment! We hebben die eerste afspraakjes zo gemist! Heel vaak is het wanneer we iets verliezen, ons dan pas realiseren hoe kostbaar het was: uitgaan met je Crush is één van die dingen! Adem in en geniet met volle teugen van die eerste date op het terras. Wat is er opwindender dan in het leven van iemand anders te duiken en een nieuw persoon te leren kennen? Haal er het beste uit!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.