fabels feiten wijn

Het leven kan zo heerlijk simpel zijn

Het leven kan soms heerlijk simpel zijn. Waarom dan vaak zo moeilijk doen? Een selectie herkenbare voorvallen waarbij mensen het zich veel moeilijker maken dan nodig. Pak op je leven, maak er simpelweg iets heerlijks van.

1. Het dak eraf

Je bent in het weekend zo uit je dak gegaan, dat je de helft van de week nodig hebt om bij te komen. Tegenwoordig hebben we het weekend niet meer om bij te komen, want daar hebben we de rest van de week de tijd voor. Een beetje matiger feesten, wil niet zeggen dat je daardoor minder maten overhoudt.

2. Morgen weer een dag

Het uitstellen van het noodzakelijke, omdat je er geen zin in hebt Onbelangrijke zaken doen om het belangrijke nog even uit te stellen. Klinkt bekend waarschijnlijk. Weg met dat uitstelgedrag, doe het meteen en je zult trots zijn op jezelf.

3. Je eet te ongezond en bent futloos

Ongezond eten, kost je lichaam meer energie. Daardoor houd je minder over voor andere dingen. Er is zoveel lekker en gezond eten te verkrijgen. Met zelfde gemak sla je dat in en bereid je voor jezelf heerlijk maaltjes, restaurant waardig.

4. Even lekker luieren

Je beweegt niet, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om van de bank af te komen. Je hoeft natuurlijk geen topsporter te worden, maar 3x per week een half uur bewegen is een vereiste om je lichaam goed te laten functioneren. Vind een sport die bij jou past, dat houdt het langste stand. Net als met een relatie.

5. Je slaapt te lang uit in het weekend

Je slaapt zo lang uit in het weekend dat je de helft van de week bezig bent om je normale ritme terug te krijgen. Bedenk iets leuks voor in de ochtend, iets waar jij wel je bed voor uit wilt komen. Maak een afspraak voor in de ochtend, dan moet de dag wel beginnen. Even wennen, maar je zult blij worden van jezelf.

6. Ben niet te vaak onder invloed

Je slaapt te weinig of onder invloed van verdovende middelen. Langer uitslapen helpt hier niet bij. Wanneer je met verdovende middelen probeert te slapen, verstoor je je normale slaapritme. Hierdoor word je moe wakker en slaap je vaak minder dan nodig. Laat die laatste drankjes aan je voorbij gaan. Ga je richten op normale dag en nachtritme en pak die goede uren, daar heb je wat aan.

7. Ben niet meteen tevreden met de eerste wel met de beste baan

Je hebt een baan die je niet zou moeten hebben, je wilt een veel betere en fijnere. Als je iets doet waar je niet gelukkig van wordt, dan schiet je er ook niks mee op. Als je je concentreert op wat je echt wilt en daar achteraan gaat, dan zul je sneller slagen. Blijf altijd om je heen kijken, ook al heb je werk.

Bron: Zita

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?