taboe singles mark rutte

Het laatste taboe van Mark Rutte

Het was de laatste uitzending van zomergasten en daarin deed Mark Rutte de uitspraak dat ‘single zijn’ het laatste taboe is in Nederland. Hoewel ik de uitzending had gemist wist ik binnen de kortste keren dat Mark deze, toch wel ietwat kort door de bocht uitspraak, had gedaan.

Media aandacht

Allereerst hing Editie NL aan de lijn. Of ik even een paar singles kon optrommelen die het geschetste beeld over de single in Nederland van Mark Rutte wilden bevestigen. Uitspraken wilden ze hebben! Van échte singles! Die het ermee eens waren! Helaas kon ik ze daar niet a la minute aan helpen. Er ontstond een lichte paniek aan de andere kant van de lijn. Er moest namelijk een single voor de camera verschijnen die dezelfde avond nog het geschetste beeld van Mark zou staven. In allerijl ontvingen we een oproepje dat werd geplaatst op sociale media. Uiteraard in de hoop dat er een single zich zou melden. Geen idee wat er vervolgens gebeurde maar een uurtje of wat later kregen we een kort berichtje van de redactie dat ze iemand hadden gevonden! Paniek voorbij, iedereen blij.

Taboe

Ik dacht nog even; moeten we nou wel of geen stukje wijden op Singlessite.nl over de uitspraak van Mark? Mwah. Het zou een ingewikkeld stukje worden, want eerlijk gezegd ben ik van mening dat het grootste taboe op het ‘single zijn’ al lang voorbij is maar tegelijkertijd kon ik ook wel bedenken waar Mark op doelde. Natuurlijk; ik kan heus de uitzonderingen op de regel invullen en broodnodige nuances aanbrengen maar feit is en blijft dat ‘single zijn’ geen écht taboe meer is anno 2016. Maar misschien heeft Mark dat niet meegekregen. Dat kan natuurlijk best. Die man heeft het hartstikke druk en is daarom hoogstwaarschijnlijk niet zo bezig met ‘de liefde’. En laten we eerlijk zijn; het is ook maar wat je gewend bent. Ik, jij, wij kennen allemaal mensen die niet zo in de wieg gelegd zijn voor het hele huisje-boompje-beestje-verhaal. Dat is geen taboe, dat is een gegeven. Helemaal niets mis mee.

Zonder relatie

Aangezien Mark sinds ongeveer zijn studententijd nooit meer een relatie heeft gehad, zo heb ik gelezen, kan ik me best voorstellen dat het voor hem ook bijzonder lastig is om daar ineens plaats voor te maken in zijn leven. Mocht hij dat willen. Maar dat terzijde. Ik liet het idee van een stukje op Singlessite.nl dus gewoon lekker varen totdat er een dame van het NRC Handelsblad aan de lijn hing. Of ik had gekeken naar Mark in Zomergasten… En dat het wel een heel erg interessant thema was dat taboe op het “single zijn” en of ik geen singles kende die…

Blik met singles

Na de dame vriendelijk te woord te hebben gestaan en ook haar teleur te stellen met de mededeling dat ik geen blik singles kan opentrekken om panklaar geïnterviewd te worden; bedacht ik me dat het wel jammer was dat één zo’n uitspraak van onze premier het hele medialandschap in rep en roer brengt terwijl we er feitelijk alleen maar op vooruit zijn gegaan de afgelopen jaren. Singles kunnen meer zichzelf zijn dan ooit! Wie de liefde zoekt, online of in real life hoeft zich daar al lang niet meer voor te schamen. En dat doet ook vrijwel niemand meer. Het is eerder omgekeerd. Je telt als single tegenwoordig pas écht mee als je een profiel op Tinder hebt en met collega’s onder de koffie kunt meepraten over jouw horror dates. Hoezo taboe?

Nieuwsgierig

Maar ook singles die bewust alleen door het leven gaan worden beter begrepen dan een aantal jaartjes geleden. Natuurlijk krijg je weleens vragen. Maar die krijg je ook wanneer je op je 45e besluit nog een kind te krijgen, je carrière aan de wilgen hangt om op wereldreis te gaan of geen contact meer met je ouders hebt terwijl ze nog springlevend zijn of… Mensen zijn nou eenmaal nieuwsgierig van aard. Kies jij er ervoor om lekker een tijdje alleen door het leven te gaan en wil je aan jouw lijf even geen polonaise? Even goede vrienden. Jaloerse vrienden zelfs! Jij kan wel met je backpack de wereld over, doorzakken in de kroeg en thuiskomen met een kegel zonder een binnenlandse oorlog op de koop toe. Er zijn misschien nog wel wat taboes te beslechten in Nederland, maar het ‘single-zijn’ en het voorlopig graag willen blijven is er geen meer van. Dus Mark, kop op!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?