Komt wel goed

Het komt wel goed, schatje

“Het komt wel goed, schatje”. Een uitdrukking die gebruikt wordt om iemand een hart onder de riem te geven steken. Op tv was er een reclame, waarin deze geuit werd, door een zoontje tegen zijn mama. Lief, denk je dan. Maar vinden we het altijd aardig bedoeld?  Het kan ook minachtend overkomen wanneer het uit een mond komt die het zegt om van jouw gezeur af te zijn.

Het komt ooit goed

Wanneer je er over na denkt worden de woorden het komt goed best vaak gezegd. Bedoel je dit echt zo of is dit tegen beter weten in. In een relatie wordt het regelmatig gezegd, blijkt. De begonnen vriendschap hapert een beetje, je moet wennen aan elkaar, het komt allemaal goed. Je had jullie huwelijk iets anders voorgesteld, de roze wolk is verdreven, maar verder komt alles vast goed. Kost tijd. Jullie kindje slaapt nog niet door, lastig, maar komt ooit goed.

Troostrijk en positief

Wordt het te vaak gezegd, dan wordt dat vervelend. Is er niemand die dit nog tegen jou zegt dan voelt dat echter als een gemis. Rare wezens zijn we. Het ligt er gewoon aan uit welke mond de woorden komen. Alles komt goed, klinkt troostrijk en positief. Of deze “Alles komt goed tot een goed einde, zo niet, dan is het nog niet het einde.”

Opbeurende woorden liefdevolle geruststelling

Iedereen die dit zinnetje gebruikt weet ook wel dat de wereld niet rechtvaardig is en dat niet alles goed afloopt en dat niet alle mensen te vertrouwen zijn. Deze opbeurende woorden worden gezegd als een liefdevolle geruststelling. En ook al loopt natuurlijk niet alles goed af, die persoon in kwestie is er dan om jou bij te staan. Wanneer je daar van uit kunt gaan, dan heb je van doen met iemand die liefdevol is en het goed met jou voor heeft.

Hart onder de riem steken

Voel je echter dat je wordt afgewimpeld met deze woorden dan wil er iemand van jouw gezeur afkomen met de minst mogelijke inspanning. En weet dat de woorden in beide gevallen het zelfde kunnen klinken, maar dat de ogen van de spreker een groot verschil zullen tonen. Je kunt iemand door het welgemeend te zeggen een hart onder de riem steken. Ik ben dit gezegde even gaan opzoeken op google. Het klinkt niet vriendelijk, dat steken, en toch zeggen we het zo. Ook deze uitdrukking is in principe aardig bedoeld.

Aardige gebaren?

Bij mijn zoeken naar hart onder de riem, kwam ik bij een onderzoek van dat SIRE heeft gedaan naar aardig zijn tegen elkaar. Iets meer dan een derde van de Nederlanders ontvingen in die betreffende week een aardig gebaar (34%). De belangrijkste aardige gebaren die men heeft ervaren zijn de groet (50%) en de deur die wordt open gehouden (46%). De aardige gebaren die het meest worden gewaardeerd zijn de groet (29%) en het compliment (18%). En zeggen dat het wel goed komt, zou goed in dit rijtje passen, mits het gemeend is.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!