relatie verliefd

Het ‘kaf van het koren’ scheiden

Te graag een relatie willen, leidt af van het maken van een goede en gedegen partnerkeuze. Wat zit er onder en wat helpt je om het ‘kaf van het koren’ te scheiden? 

Verlangen naar intieme relatie

Ieder mens verlangt naar een intieme relatie. Niet voor niets zijn websites als Singlessite aantrekkelijk voor singles die een geliefde willen vinden.

Het nog niet in een veilige relatie zijn, wordt echter tegen gehouden door onze kwetsbaarheden. Soms hebben we door verdriet van vroeger (bijvoorbeeld door het emotioneel in de steek gelaten zijn door een van onze ouders) zo’n pijn ervaren, dat we een muurtje om ons heen hebben gebouwd. We laten een ander niet toe, omdat we ons kwetsbaar voelen.

Spanning van het veroveren

Als we te afhankelijk van partnerliefde worden, kijken we niet helder en gaan we op onze eerste date vaak te snel, omdat de behoefte zo groot is. Dit heeft ook te maken met de aantrekkelijkheid van de spanning die het oplevert om een nieuwe partner te veroveren. Het object van ons verlangen heeft dan onze interesse. Het gevoel van de seksuele opwinding heeft de overhand. Wannéér en óf het gaat lukken de ander in bed te krijgen? Als je je laat leiden door dat gevoel, verlies je je heldere kijk op de ander.

Houd seksuele behoeften in toom

Maar wat dan te doen? Vertraag jezelf. Houd je seksuele behoeften in toom. Stel vragen en spreek je wensen uit. Geniet van het leren kennen van de ander. Observeer. Ga respectvol om met je lichaam en dat van de ander en geef jezelf pas wanneer je ervaren hebt dat je potentiële match te vertrouwen is. En vergeet vooral niet te genieten!

Persoonlijkheidsschets via Smipe

Heb je een partner op het oog? Vraag dan eerst zijn of haar Smipe persoonlijkheidsschets op via www.smipe.nl, maar ook die van jezelf. Dan krijg je meer inzicht in wat jouw kwaliteiten en uitdagingen zijn en sta je sterker in je schoenen tijdens die eerste date.

Geschreven door: Hesther Selbeck (relatie- gezinstherapeut).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.