relatie verliefd
4 March 2016

Het ‘kaf van het koren’ scheiden

Te graag een relatie willen, leidt af van het maken van een goede en gedegen partnerkeuze. Wat zit er onder en wat helpt je om het ‘kaf van het koren’ te scheiden? 

Verlangen naar intieme relatie

Ieder mens verlangt naar een intieme relatie. Niet voor niets zijn websites als Singlessite aantrekkelijk voor singles die een geliefde willen vinden.

Het nog niet in een veilige relatie zijn, wordt echter tegen gehouden door onze kwetsbaarheden. Soms hebben we door verdriet van vroeger (bijvoorbeeld door het emotioneel in de steek gelaten zijn door een van onze ouders) zo’n pijn ervaren, dat we een muurtje om ons heen hebben gebouwd. We laten een ander niet toe, omdat we ons kwetsbaar voelen.

Spanning van het veroveren

Als we te afhankelijk van partnerliefde worden, kijken we niet helder en gaan we op onze eerste date vaak te snel, omdat de behoefte zo groot is. Dit heeft ook te maken met de aantrekkelijkheid van de spanning die het oplevert om een nieuwe partner te veroveren. Het object van ons verlangen heeft dan onze interesse. Het gevoel van de seksuele opwinding heeft de overhand. Wannéér en óf het gaat lukken de ander in bed te krijgen? Als je je laat leiden door dat gevoel, verlies je je heldere kijk op de ander.

Houd seksuele behoeften in toom

Maar wat dan te doen? Vertraag jezelf. Houd je seksuele behoeften in toom. Stel vragen en spreek je wensen uit. Geniet van het leren kennen van de ander. Observeer. Ga respectvol om met je lichaam en dat van de ander en geef jezelf pas wanneer je ervaren hebt dat je potentiële match te vertrouwen is. En vergeet vooral niet te genieten!

Persoonlijkheidsschets via Smipe

Heb je een partner op het oog? Vraag dan eerst zijn of haar Smipe persoonlijkheidsschets op via www.smipe.nl, maar ook die van jezelf. Dan krijg je meer inzicht in wat jouw kwaliteiten en uitdagingen zijn en sta je sterker in je schoenen tijdens die eerste date.

Geschreven door: Hesther Selbeck (relatie- gezinstherapeut).

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

Met dit stappenplan heb je binnen no-time een date gescoord!

Ben je helemaal moe geswipet maar nog steeds geen leuke date...

Zo verandert je seksdrive tijdens het ouder worden

Je seksleven zal nooit hetzelfde zijn wanneer je 40 bent tegenover...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie