10 weetjes zoenen

Het is vandaag internationale zoendag

Al iemand lekker gezoend vandaag? Zou zomaar kunnen, want het is vandaag de internationale zoendag! De zoendag is ooit in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de kus als prettig tijdverdrijf. Dus neem het er maar van, want vandaag mag het. Wie ga jij vandaag zoenen? 

Zoenen en wetenschap

Onze voorliefde voor kussen zou op één of andere manier afstammen van eeuwenoude ratten. Wetenschappers stellen dat muizen en mensen verrassende genetische gelijkenissen hebben en dat we dat te danken hebben aan een gedeelde voorouder die 75 tot 125 miljoen jaar geleden leefde.

De ‘Eomaia Scansoria’ zou partners gekust hebben door de neuzen tegen elkaar te wrijven om zo feromonen te verspreiden en seksuele lust te uiten zo lezen we op relatie.blog.

Nog meer weetjes over zoenen:

* Onze lippen zijn volgens wetenschappers het meest erogene plekje.

* Zoenen maakt dopamine vrij, een hormoon dat je naar meer doet smaken. Oxytocine, het ‘liefdeshormoon’, zorgt er dan weer voor dat je je verbonden voelt. Ook het feit dat het stresshormoon cortisol juist zakt maakt het aantrekkelijk.

* Een passionele kus activeert bovendien zowel geur-, smaak- als tastzin.

* 2 op de 3 kussers kantelt zijn hoofd naar rechts. Dit instinct zou volgens onderzoekers al ontstaan in de baarmoeder.

* Tijdens het zoenen gebruikt een mens maar liefst 146 spieren, waaronder 34 gezichtsspieren en 112 houdingsspieren.

* Het gebruik van van het teken ‘X’ of ‘XOXO’ als afsluiter van berichtjes, mailtjes of brieven is niet eigentijds, maar stamt uit de Middeleeuwen. Ongeletterden ondertekenden alles met een x en kusten vervolgens de documenten als een symbool van oprechtheid.

* Als de Hays Code uit 1930 nog zou gelden, hadden we vandaag wellicht weinig of geen memorabele kusscènes op het grote scherm. Volgens de waslijst aan regeltjes mochten acteurs niet langer dan 3 seconden op elkaars lippen zitten en ook horizontale posities waren uit den boze.

* Als we de statistieken van The Normal Bar mogen geloven, kust 56% van alle volwassenen zelden passioneel, op de Italianen na. Daar zijn zwoele tongzoenen voor ongeveer 75% minstens enkele keren per week realiteit. Zeggen ze.

* Een gemiddelde mens spendeert op een heel leven ongeveer 20.160 minuten (ruw geschat 2 weken) aan zoenen.

* Zoenen, speciaal tongzoenen, schijnt snurken tegen te gaan..   😉

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam