op de foto

Het is maar hoe je in het leven staat

Waarom ben ik nog steeds single, waarom kan ik geen partner krijgen, waarom heb ik altijd pech. Wanneer je dit zo leest, kun je het hiermee eens zijn of oordelen dat het onzin is. Het nog geen partner hebben heeft helemaal niets met pech te maken, namelijk. Misschien vind je het juist heerlijk die vrijheid en alle tijd voor jezelf. Het is maar hoe je in het leven staat.

Het is maar hoe je in het leven staat

Hoe je in het leven staat bepaalt voor een groot deel of je denkt in pech of denkt in mogelijkheden. Ben je single en vind je dat helemaal oke, dan ben jij vast een gelukkig mens. Leef je echter alleen en zou je graag iemand naast je hebben, dan kun je kniesoren en bij de pakken neerzitten. Beter kun je het leven zo positief mogelijk maken en je richten op mooie punten aan de horizon, al zijn die er momenteel misschien niet. Maar wat niet is kan er binnenkort wel zijn. Daten werkt zeker beter vanuit een positieve instelling.

1.  Laat technologie voor wat het is

Technologie beschouwen we als vooruitgang om alles handiger, efficiënter en sneller te maken. Maar wanneer je er veel voor moet doen om bij te blijven, bedenk dan dat iets minder technologie voor jou net zo goed kan zijn.

2.  Prik emoties door

Ook al wordt vaak gezegd je gevoel te volgen, wordt toch afgeraden om van je emoties je kompas te maken.  Gevoelens zeggen namelijk het ene moment dit en het andere moment het tegenovergestelde. Dan lijken ze niet de juiste raadgevers. Kijk ook naar feiten  en bewijzen bij het nemen van beslissingen.

3. Durf nee te zeggen

Het verschil tussen succesvolle en zeer succesvolle mensen is dat die laatste groep vrijwel tegen alles nee zeggen. Zeg niet op alles spontaan ja, denk 5 seconden na en zeg nee tegen zo’n beetje 90 % van de verzoeken. Dan houd je meer tijd over.

4. Vermijd zelfmedelijden

Opgaan in zelfmedelijden kost veel energie. Vaak noemen we dit voor ons zelf verwerking. Kies voor een meer pragmatische aanpak. Accepteer het onrecht uit het verleden en probeer tegenslagen van het heden op te lossen. Of leer er mee om te gaan.

5. Laat meningen gerust achterwege

De wereld gaat gebukt onder meningen. Iedereen wordt geacht overal een mening over te hebben. Ook over onderwerpen waar je geen verstand van hebt. Wat zou er gebeuren als je besluit ergens een keer geen mening over te hebben? Niets, de wereld draait gewoon door en jouw leven wordt een stuk rustiger.

In De kunst van goed leven van Rolf Dobelli staan nog meer tips voor levenskunst, of te wel hoe goed te leven.

Bron: Zeven puntjes aan de horizon om naartoe te kunnen leven, door Vivian de Gier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam