Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
op de foto
24 januari 2018

Het is maar hoe je in het leven staat

Waarom ben ik nog steeds single, waarom kan ik geen partner krijgen, waarom heb ik altijd pech. Wanneer je dit zo leest, kun je het hiermee eens zijn of oordelen dat het onzin is. Het nog geen partner hebben heeft helemaal niets met pech te maken, namelijk. Misschien vind je het juist heerlijk die vrijheid en alle tijd voor jezelf. Het is maar hoe je in het leven staat.

Het is maar hoe je in het leven staat

Hoe je in het leven staat bepaalt voor een groot deel of je denkt in pech of denkt in mogelijkheden. Ben je single en vind je dat helemaal oke, dan ben jij vast een gelukkig mens. Leef je echter alleen en zou je graag iemand naast je hebben, dan kun je kniesoren en bij de pakken neerzitten. Beter kun je het leven zo positief mogelijk maken en je richten op mooie punten aan de horizon, al zijn die er momenteel misschien niet. Maar wat niet is kan er binnenkort wel zijn. Daten werkt zeker beter vanuit een positieve instelling.

1.  Laat technologie voor wat het is

Technologie beschouwen we als vooruitgang om alles handiger, efficiënter en sneller te maken. Maar wanneer je er veel voor moet doen om bij te blijven, bedenk dan dat iets minder technologie voor jou net zo goed kan zijn.

2.  Prik emoties door

Ook al wordt vaak gezegd je gevoel te volgen, wordt toch afgeraden om van je emoties je kompas te maken.  Gevoelens zeggen namelijk het ene moment dit en het andere moment het tegenovergestelde. Dan lijken ze niet de juiste raadgevers. Kijk ook naar feiten  en bewijzen bij het nemen van beslissingen.

3. Durf nee te zeggen

Het verschil tussen succesvolle en zeer succesvolle mensen is dat die laatste groep vrijwel tegen alles nee zeggen. Zeg niet op alles spontaan ja, denk 5 seconden na en zeg nee tegen zo’n beetje 90 % van de verzoeken. Dan houd je meer tijd over.

4. Vermijd zelfmedelijden

Opgaan in zelfmedelijden kost veel energie. Vaak noemen we dit voor ons zelf verwerking. Kies voor een meer pragmatische aanpak. Accepteer het onrecht uit het verleden en probeer tegenslagen van het heden op te lossen. Of leer er mee om te gaan.

5. Laat meningen gerust achterwege

De wereld gaat gebukt onder meningen. Iedereen wordt geacht overal een mening over te hebben. Ook over onderwerpen waar je geen verstand van hebt. Wat zou er gebeuren als je besluit ergens een keer geen mening over te hebben? Niets, de wereld draait gewoon door en jouw leven wordt een stuk rustiger.

In De kunst van goed leven van Rolf Dobelli staan nog meer tips voor levenskunst, of te wel hoe goed te leven.

Bron: Zeven puntjes aan de horizon om naartoe te kunnen leven, door Vivian de Gier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nee zeggen leer je in deze vijf stappen

Zeg jij ook (bijna) altijd overal ja op en heb je...

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven...

Adviezen om van je schuldgevoel in een vriendschap af te komen

Ben je verzeild geraakt in een vriendschap met iemand die heel...

Dit kun je leren over liefde en relaties

Happy met je single bestaan? Mooi! Maar als je minder gelukkig...

Verzekeraar Menzis vergoedt behandeling depressie pas na resultaat

Zorgverzekeraar Menzis wil behandelingen tegen depressies en angsten pas vergoeden na...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie