fiets Berlijn

Het is goed fietsen in Europese steden

In Nederlandse steden is de fiets al decennia lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar ook in andere Europese steden is het rijwiel de laatste jaren bezig aan een flinke opmars. Niet alleen locals, maar ook bezoekers profiteren van deze ontwikkeling, want op de fiets voel je je al snel thuis en ontdek je de mooiste plekjes. Boekingssite Hotels.com selecteert Europese bestemmingen met een sterke of opkomende stadse fietscultuur.

Fietsen geketend aan de grachten

Amsterdam is de Europese fietsstad bij uitstek. Deze stad huisvest meer rijwielen dan inwoners. Toeristen staan vaak versteld van de tientallen fietsen die aan Amsterdamse bruggen zijn geketend en fotograferen er dan ook lustig op los om zich met dit tafereel te vereeuwigen. Een ritje door het Vondelpark of onder het Rijksmuseum door is een prachtige ervaring. Overigens zijn niet alle locals blij mee met alle reizigers, die in de drukke Amsterdamse straten voorzichtig hun eerste rondje maken. Dit geldt trouwens voor al de Europese fietssteden.

Fietssnelweg met pitstops

Kopenhagen doet er veel aan om de ‘ecometropool’ van de wereld te worden genoemd, waarbij de stalen ros een belangrijke rol speelt. Zo zijn er vijf keer zoveel fietsen als auto’s te vinden in de Deense hoofdstad. Verder beschikt Kopenhagen over 430 km aan fietspaden en heeft de stad zelfs een ‘fietssnelweg’ van vier meter breed met hier en daar pitstops om lucht in zachte banden te pompen. Met de fiets blijken de prachtige parken, bossen en stranden ten noorden en zuiden van de stad makkelijker bereikbaar.

Fietswalhalla

Frankrijk doet er ook alles aan om haar steden zo fietsvriendelijk te maken. Straatsburg is daar een voorbeeld van met haar 530 km aan fietspaden, het is een walhalla voor de fietsliefhebber. Daarbij hanteert de stad een makkelijk fietsverhuursysteem, waardoor je voor een langere periode op pad kunt met de fiets. De hoofdstad van de regio Elzas in Noord-Frankrijk staat namelijk vooral bekend om haar sfeervolle oude centrum. Een fietstochtje naar de Kathedraal van Straatsburg, Palais Rohan en Barrage Vauban is dan ook zeker de moeite waard.

Crossen langs het water

Niet de hoofdstad van Zweden, maar Malmö is de stad waar fietsers graag met hun tweewieler doorheen crossen. De stad, gelegen aan het water, is een prachtige plek om te verkennen op de fiets. De stad heeft echter de ambitie om steeds meer Zweedse burgers te verleiden om de fiets te nemen. Zo is er een grote fietsgelegenheid naast het station, maar wordt er de komende jaren ook flink geïnvesteerd in meer fietssnelwegen in de stad.

Fiets bezig aan opmars

Net als in de Zweedse stad is de fiets in Berlijn bezig aan een opmars onder de jonge en modieuze inwoners. De vele verschillende buurten en wijken van Berlijn maken de stad tot een aantrekkelijke bestemming, waarbij de fiets het transportmiddel bij uitstek is. De lange en brede straten, die steeds vaker zijn voorzien van fietspaden, zijn gemakkelijk te navigeren voor bezoekers. Eén van de mooiste fietsroutes loopt vanuit het hart van de stad via de rivier Spree naar het Treptower Park.

Stadse fietscultuur ook Zuid-Europees

Dat een stadse fietscultuur niet alleen is voorbehouden aan Noord-Europese steden, bewijst Sevilla. De hoofdstad van de autonome regio Andalusië is dé fietsstad van Spanje. Een nieuw netwerk van 120 km fietspaden verleidt dagelijks 70.000 Sevillanos om de fiets te pakken. Bezoekers kunnen eenvoudig een fiets huren om bijzondere attracties te bezoeken zoals het Koninklijk Paleis van Sevilla, Plaza de España of de Kathedraal of om een ‘tapastour’ te maken langs de uitstekende restaurants. Op deze zonnige bestemming kan de fiets ook goed dienst doen in de winter.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!