tips spannend voorspel
6 September 2015

Hét ingrediënt van geweldige seks is geen orgasme

Vergeet alles wat je ooit gehoord hebt over seks. Een geweldige vrijpartij heeft niets te maken met je lichaam, de ‘chemie’ tussen twee mensen, je ervaring, vaardigheid of zelfs een orgasme. En dat alles volgens de wetenschap! 

Geweldige vrijpartij

Wat zijn volgens jou de ingrediënten van een geweldige vrijpartij? Een knappe partner met droomlichaam die ook nog eens van aanpakken weet? De knetterende chemie tussen jullie twee? En dan nog eens een spectaculair orgasme op het einde? Fout, fout en fout. De wetenschap heeft immers bewezen dat al deze zaken niet belangrijk zijn voor goede seks.

Goede seks behoeft geen orgasme

Dr. Peggy Kleinplatz, sekstherapeute en psychologe aan de universiteit van Ottawa, besteedde de laatste vijf jaar van haar carrière aan een onderzoek rond goede seks. “Orgasmes zijn daarbij verrassend genoeg van weinig belang”, besluit ze uit de resultaten. “Je kan geweldige seks hebben zonder orgasme, en even goed een slechte ervaring met orgasme.” Ook zaken als lichaamstypes en leeftijd, gestuntel in de slaapkamer en de zogenoemde ‘chemie’ voegt weinig toe aan een vrijpartij. Je kan immers ook een groot vreugdevuur aansteken met een klein vlammetje.

Memorabele seks

Wat is dan wel hét ingrediënt van memorabele seks? Het antwoord is even clichématig als geweldig. “Goede sekspartners zijn echt aanwezig tijdens het vrijen”, verklaart Kleinplatz. “Ze durven zich open en kwetsbaar op te stellen voor elkaar, en maken zich geen zorgen over de omvang van hun kont. Ze riskeren spot en schaamte, maar krijgen er wel een geweldige connectie voor in de plaats. Communicatie en praten is daarbij heel belangrijk.” Allerminst gemakkelijk, maar wel de moeite waard.

Seks opties

Seksspeeltjes, lingerie en verschillende standjes zijn optioneel, maar zeker niet noodzakelijk voor een night to remember. Zolang jullie beiden samen op dezelfde frequentie zitten, zal de seks memorabel zijn. Wetenschappelijk bewezen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie