tips spannend voorspel

Hét ingrediënt van geweldige seks is geen orgasme

Vergeet alles wat je ooit gehoord hebt over seks. Een geweldige vrijpartij heeft niets te maken met je lichaam, de ‘chemie’ tussen twee mensen, je ervaring, vaardigheid of zelfs een orgasme. En dat alles volgens de wetenschap! 

Geweldige vrijpartij

Wat zijn volgens jou de ingrediënten van een geweldige vrijpartij? Een knappe partner met droomlichaam die ook nog eens van aanpakken weet? De knetterende chemie tussen jullie twee? En dan nog eens een spectaculair orgasme op het einde? Fout, fout en fout. De wetenschap heeft immers bewezen dat al deze zaken niet belangrijk zijn voor goede seks.

Goede seks behoeft geen orgasme

Dr. Peggy Kleinplatz, sekstherapeute en psychologe aan de universiteit van Ottawa, besteedde de laatste vijf jaar van haar carrière aan een onderzoek rond goede seks. “Orgasmes zijn daarbij verrassend genoeg van weinig belang”, besluit ze uit de resultaten. “Je kan geweldige seks hebben zonder orgasme, en even goed een slechte ervaring met orgasme.” Ook zaken als lichaamstypes en leeftijd, gestuntel in de slaapkamer en de zogenoemde ‘chemie’ voegt weinig toe aan een vrijpartij. Je kan immers ook een groot vreugdevuur aansteken met een klein vlammetje.

Memorabele seks

Wat is dan wel hét ingrediënt van memorabele seks? Het antwoord is even clichématig als geweldig. “Goede sekspartners zijn echt aanwezig tijdens het vrijen”, verklaart Kleinplatz. “Ze durven zich open en kwetsbaar op te stellen voor elkaar, en maken zich geen zorgen over de omvang van hun kont. Ze riskeren spot en schaamte, maar krijgen er wel een geweldige connectie voor in de plaats. Communicatie en praten is daarbij heel belangrijk.” Allerminst gemakkelijk, maar wel de moeite waard.

Seks opties

Seksspeeltjes, lingerie en verschillende standjes zijn optioneel, maar zeker niet noodzakelijk voor een night to remember. Zolang jullie beiden samen op dezelfde frequentie zitten, zal de seks memorabel zijn. Wetenschappelijk bewezen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.