huwelijk

Het huwelijk is bestand tegen de toekomst

Als het aan de vrouwen ligt, dan worden er veel huwelijken gesloten in de toekomst. Vooral hoger opgeleiden hebben een positieve kijk op deze vorm van samenleven.

Huwelijk en scheiding

Afgelopen week was er de dag van het huwelijk en een dag later de dag van de scheiding. Die volgorde zal niet voor niets uit de lucht zijn komen vallen. Op die dagen werden niet respectievelijk veel huwelijken en scheidingen gesloten, maar dat zijn dagen dat advocaten op een jaarcongres zich over deze twee onderwerpen beramen. De Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators liet een toekomstverkenning uitvoeren over het huwelijk. Hiervoor werd een onderzoek dat uitgevoerd onder jongeren van 16 tot 24 jaar. BN De Stem had hier een artikel aan geweid.

Vertrouwen in het huwelijk

Een grote inkopper uit het artikel was de conclusie dat jongeren, van wie de ouders gescheiden zijn, minder vertrouwen hebben in het huwelijk. Of wanneer je het van de positieve kant bekijkt, moet ik het anders om zeggen. Veel jongeren waarvan de ouders nog steeds gelukkig bij elkaar zijn, hebben meer vertrouwen in het huwelijk. Daarvoor hadden die advocaten niet met zijn allen bij elkaar hoeven komen, dat had ik ze als gescheiden ouder ze ook wel kunnen vertellen.

Bij 6% van de jongeren is het vertrouwen blijkbaar zo geschonden, dat ze zeggen beslist nooit een boterbriefje te gaan halen. Van de andere kinderen van gescheiden ouders, 1 op de 3 huwelijken strandt, zijn iets minder uitgesproken en houden het sluiten van een huwelijk open.

Tot de dood ons scheidt

Verbaasd was ik wel over het feit dat meer dan de helft van de ondervraagde  jongeren, zegt dat wanneer ze ooit zullen trouwen, alleen de dood hen dan zal scheiden. Het huwelijk heeft dus behoorlijke eeuwigheidswaarde. Het huwelijk heeft niet alleen de dichtbije toekomst, maar zal reiken tot in de eeuwigheid. Amen.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.