huwelijk

Het huwelijk is bestand tegen de toekomst

Als het aan de vrouwen ligt, dan worden er veel huwelijken gesloten in de toekomst. Vooral hoger opgeleiden hebben een positieve kijk op deze vorm van samenleven.

Huwelijk en scheiding

Afgelopen week was er de dag van het huwelijk en een dag later de dag van de scheiding. Die volgorde zal niet voor niets uit de lucht zijn komen vallen. Op die dagen werden niet respectievelijk veel huwelijken en scheidingen gesloten, maar dat zijn dagen dat advocaten op een jaarcongres zich over deze twee onderwerpen beramen. De Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators liet een toekomstverkenning uitvoeren over het huwelijk. Hiervoor werd een onderzoek dat uitgevoerd onder jongeren van 16 tot 24 jaar. BN De Stem had hier een artikel aan geweid.

Vertrouwen in het huwelijk

Een grote inkopper uit het artikel was de conclusie dat jongeren, van wie de ouders gescheiden zijn, minder vertrouwen hebben in het huwelijk. Of wanneer je het van de positieve kant bekijkt, moet ik het anders om zeggen. Veel jongeren waarvan de ouders nog steeds gelukkig bij elkaar zijn, hebben meer vertrouwen in het huwelijk. Daarvoor hadden die advocaten niet met zijn allen bij elkaar hoeven komen, dat had ik ze als gescheiden ouder ze ook wel kunnen vertellen.

Bij 6% van de jongeren is het vertrouwen blijkbaar zo geschonden, dat ze zeggen beslist nooit een boterbriefje te gaan halen. Van de andere kinderen van gescheiden ouders, 1 op de 3 huwelijken strandt, zijn iets minder uitgesproken en houden het sluiten van een huwelijk open.

Tot de dood ons scheidt

Verbaasd was ik wel over het feit dat meer dan de helft van de ondervraagde  jongeren, zegt dat wanneer ze ooit zullen trouwen, alleen de dood hen dan zal scheiden. Het huwelijk heeft dus behoorlijke eeuwigheidswaarde. Het huwelijk heeft niet alleen de dichtbije toekomst, maar zal reiken tot in de eeuwigheid. Amen.

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?