tampon canabis menstruatiepijn

Het grote geheim van een platte buik kweken

We willen het allemaal wel, een mooie strakke platte buik. Zeker tijdens de zomermaanden een gewilde fantasie van velen. Maar hoe zorg je er nou voor dat het niet bij dromen blijft? Bij Adversus zijn ze eruit. 

Dieet?

Als we het over een platte buik hebben, dan denk je natuurlijk automatisch aan een dieet. Maar dit keer willen we het daar niet over hebben, ook al spreekt het voor zich dat een buik met vetophopingen (en dan hebben we het vooral over visceraal vet) zich niet gemakkelijk ‘plat’ laat krijgen.

Het geheim voor een platte buik

Maar dan nu het geheim voor een platte buik. Herinner je je nog dat de gymleraar altijd riep: ‘Buik in!’ Hij had gelijk. Want als je je buik inhoudt, dan oogt je taille niet alleen slanker, maar train en verstevig je tegelijkertijd die spierbundels die belangrijk zijn om je buikorganen netjes bij elkaar te houden.

Buikkorset

Je moet het je een beetje voorstellen als een ‘buikkorset’. De spieren die je voelt aanspannen als je je buik intrekt, komen met de traditionele buikspieroefeningen in de sportschool niet of nauwelijks aan bod. En toch gaat het hier om heel belangrijke spieren die, als ze getraind worden, helpen om je taille smaller te maken en een uitpuilende buik tegen te gaan.

Inwendige organen

Zijn deze spieren slap dan zijn ze minder goed in staat om de inwendige organen en het visceraal vet (een beetje heb je nodig om je organen te beschermen) bijeen te houden. En dat kan resulteren in zo’n uitpuilende buik die onder overhemden en T-shirts uitkomt. Het moet voelen alsof je met je rug de binnenkant van je navel raakt.

Buikspieren trainen

Oké, you get it! Hoe moet je deze specifieke buikspieren trainen? Dat doe je als volgt. Je uitgangspositie is: staand of zittend. Adem uit, blaas alle lucht uit je longen, en trek tegelijkertijd je buik in. Het moet voelen alsof je met je rug de binnenkant van je navel raakt. Houd dit idee voor ogen als je de oefening doet want het helpt je om de oefening goed uit te voeren. Trek je buik goed in totdat je niet meer kunt. Ontspan nu en adem in. Herhaal de oefening.

Nuttige oefening

Het lijkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het niet. Het lijkt misschien ook alsof deze oefening niet veel voor je lichaam doet, maar dat is wel zo. Het is een heel nuttige oefening die je in de loop van de dag meerdere keren kunt herhalen. Je zult merken dat je spieren langzaam maar zeker sterker worden en dat je buik platter wordt. Iets waar je vast niets op tegen hebt!

Bron: Adversus

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!