gelukkig gescheiden

Het geheim van een goede relatie

Vraag jij je ook weleens af waarom sommige stellen zo’n fanatische relatie lijken te hebben? Britse onderzoekers deden een rondvraag bij 6.000 mensen en daaruit blijkt dat niet seks of passie, maar wel eerlijkheid en communicatie prioriteiten zijn voor een goede romance.

1. Eerlijkheid

Maar liefst 70% van de ondervraagden vind eerlijkheid het belangrijkste in een relatie. Als je weet dat andere opties onder meer ‘dezelfde voorkeur hebben voor pizza’ en ‘samen een hele serie kunnen kijken zonder een pauze te nemen’ waren, is dat niet zo vreemd. Maar hoe je het ook draait of keert, eerlijkheid is ook echt belangrijk. Het leidt immers tot vertrouwen en het gevoel dat je dag in dag uit op je partner kunt bouwen.

2. Communicatie

Op de tweede plaats staat (met 67%) ‘de mogelijkheid om op een open manier met elkaar te praten of te schrijven’. Dit is niet hetzelfde als het altijd met elkaar eens zijn, maa rals je alles kunt bespreken, leer je je partner echt kennen en kunnen jullie begrip en respect opbrengen voor elkaars standpunt. Mensen die zich geremd voelen om over een bepaald onderwerp te discussiëren omdat er geheid ruzie van komt, zitten eerder in een ongezonde relatie.

3. Toewijding

Ook nummer drie trapt een open deur in, want wie wil nu geen trouwe partner? Een overgrote meerderheid (57%) was het daar alvast mee eens.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.