flirtsignalen vrouwen

Het geheim van een goede openingszin

Een vrouw versieren met behulp van een klassieke openingszin is niet zonder gevaren. Wie zichzelf bewapend met zinnen zoals: ‘Ken ik jou niet van volgende week vrijdag?’ en ‘Sorry, maar ik ben mijn telefoonnummer kwijt, mag ik het jouwe?’ hoeft niet te rekenen op een voltreffer.

Je bent slim, grappig, ambitieus en zorgzaam. Een echte catch, maar de vraag blijft: hoe maak je dit binnen enkele seconden duidelijk aan die leuke dame aan de andere kant van de dansvloer? Kortom, Hoe kun je haar versieren? Uit onderzoek blijkt dat je dit het beste doet met een openingszin waarbij je gebruik maakt van een mooie metafoor.

Wees poëtisch

Wat volgens Chinees onderzoek wel werkt, is het gebruik van een mooie metafoor. Zo ingewikkeld is het dus helemaal niet. Je pakt gewoon een standaard compliment en geeft er vervolgens een romantische draai aan. Zo wordt ‘je hebt mooie stralende ogen’ ineens ‘je ogen stralen als een druppel dauw op een stralende zondagochtend’. Maak van een afgezaagde opmerking een bijna poëtische opening en je zit goed.

vrouw versieren

Op deze manier laat je zien dat je zowel creatief en intelligent bent. Daarnaast maak je duidelijk dat je de tijd neemt en nadenkt voordat je een move maakt. Je hebt haar goed bekeken en doet moeite om op een originele manier een gesprek aan te knopen. Vrouwen zien dit als een compliment, voelen zich speciaal en zullen daarom niet meteen op zoek gaan naar een reden om weg te rennen.

Wil je gaan proberen om een dame te versieren met behulp van deze techniek? Onthoud dan dat complimenten gericht op het uiterlijk het beste werken. Stralende ogen, mooi haar, leuke kledingstijl. Als je deze onderwerpen gebruikt in je openingszin is de kans dat je alleen naar huis gaat een stuk kleiner.

vrouwen beledigen

Voor het onderzoek werden 116 Chinese vrouwen ondervraagd. We zien je denken: ‘is de Chinese cultuur niet totaal anders dan de onze?’. Ja daar heb je een punt. Toch betekent dit niet dat de uitkomst niks zegt over onze vrouwen. Europese en Chinese vrouwen zoeken namelijk grotendeels dezelfde kwaliteiten in hun partner. Ook zij vinden vooral intelligentie en humor belangrijk in een man.

Complimenten werken altijd

Om het effect van metaforen te testen, kregen de vrouwen foto’s te zien van mannen die ze vervolgens moesten beoordelen. Bij sommigen mannen stond een openingszin. De foto’s waarbij een compliment werd gegeven in de vorm van een metafoor scoorden over het algemeen beter.

Natuurlijk moeten we wel eerlijk zijn: de testmethode is niet honderd procent betrouwbaar. Daarnaast bestond de kleine testgroep alleen uit Chinese vrouwen. Toch kunnen we ons wel vinden in de uitkomst. Vrouwen houden van complimenten, dus als je dut kunt verpakken in een slimme en mooie metafoor moet ze haast wel onder de indruk zijn. Hoe het niet moet, zie je in de video hieronder.

Bron: Manners

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.