vrouwen seks orgasme

Het geheim van de vrouwelijke ejaculatie

Als het over de mannelijke ejaculatie gaat, zijn er op medisch vlak geen geheimen meer. De vrouwelijke versie, waarbij er een vloeistof vrijkomt tijdens de seks, bezorgde veel wetenschappers nog de nodige hoofdbrekens.

Een groep Franse dokters heeft dit echter onderzocht en weet nu een antwoord te geven op een van de meest gestelde vragen: Want waaruit bestaat die vloeistof nu eigenlijk die vrijkomt tijdens de vrouwelijke ejaculatie?

Urine

We zeggen het maar meteen: de vrouwelijke ejaculatie – ook wel ‘squirting’ genoemd, bestaat feitelijk gewoon uit urine. Dat kan je zwart op wit nalezen in de Journal of Sexual Medicine.

Onderzoek

Een groep Franse gynaecologen voerde een onderzoek uit bij zeven vrouwen ‘zonder gynaecologische abnormaliteiten’ en probeerde te achterhalen waar de vloeistof vandaan kwam. “Zelfs als de vrouw naar het toilet was gegaan net voor de seksuele stimulatie, werd de vloeistof in de blaas geproduceerd”, was het verdict.

Hormoon

Daarnaast konden ze ook met zekerheid vaststellen dat de vloeistof in se ook urine was, ook al bevatte het soms PSA, een hormoon dat afgescheiden wordt door het equivalent van de mannelijke prostaat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!