Zo’n 5 weken geleden hebben we bericht over een programma gepresenteerd door Lauren Verster. Lauren heeft samen met 4 anderen het team gevormd achter dit programma over de liefde. Samen met een geluidsman, een cameraman, een regisseur en een researcher hebben ze hiervoor  vijf weken gefilmd.

Wat te weten gekomen over de liefde

Voor dit programma over de liefde spraken ze met nonnen en priesters, tantra-deskundigen, gigolo’s, vreemdgangers, monogamen, psychiaters, lesbiennes, ingekakte stelletjes, polyamoristen, apenexperts, foute mannen en wetenschappers. Maar aan het einde van deze 5 weken hebben ze zich zelf wel afgevraagd wat ze nu eigenlijk te weten zijn gekomen.

Foute man vaker gekozen

Ze zijn te weten gekomen dat het dierenrijk niet veel anders is dan dat van de mensen. Net als bij de foute man scoort, zo is het de aap die de meeste vrouwtjes in elkaar slaat, dat deze ook vaak de meeste vrouwtjes bevrucht.  Ook werd bekend dat de brave hendrik prima is voor  3 en halve week per maand, maar dat er tijdens de eisprong toch voor een andere man gekozen wordt. Namelijk voor één met meer testosteron.

Verliefdheid is krachtig signaal

Ze vernamen dat verliefdheid een krachtig signaal is van de natuur, die zegt dat je achter deze betreffende man aan moet, dat je met deze moet gaan zorgen voor voortplanting. Die verliefdheid duurt dan gemiddeld zo’n drie jaar. Wanneer je dus na die tijd om je heen gaat kijken of er nog meer leuks rondloopt, dan ben je daarin niet de enigen.

Verliefd voor het leven

Ook leerden ze dat er stellen zijn die meer dan 50 jaar smoorverliefd blijven op elkaar. Ook werd hen duidelijk dat er voor een goed huwelijk niet perse liefde nodig is. Ook gearrangeerde huwelijken kunnen goed werken.  Wat Lauren en de haren vooral hoorden en onthielden was dat alle ondervraagden de manier waarop hij of zij de liefde invult, de beste vindt. Maar ook al kun je alles nog zo goed snappen, dat maakt je toch niet meteen tot een goede minnaar.

Proost op de liefde

Zoveel gestelde vragen verder na 5 weken, zoveel onbruikbare antwoorden rijker, wat moesten ze er toch mee?  Wat ze er mee konden, dat heb je ondertussen kunnen horen van Lauren. Ze hebben het geheim van de liefde zeker niet ontrafeld. Het is nog meer duidelijk geworden dat de liefde in ieder geval nooit saai is. Lauren en de haren hebben aan het einde van de 5 weken geproost op de liefde. Laten wij dat ook maar doen.