herken de ware liefde

Het geheim van de liefde is niet romantisch

Wanneer we aan de liefde denken fantaseren we er graag op los. Verliefd worden we door een onweerstaanbare magische aantrekkingskracht, een bijzondere klik en met Valentijn hopen we dat Cupido ons een handje helpt zijn liefdespijlen af te schieten op de ware, de enige echte die voor ons is bestemd. Tot zover de fantasie.

Het geheim van de liefde is ontdekt door wetenschappers maar heel erg romantisch is het allemaal niet. Met behulp van MRI scans hebben ze ontdekt hoe verliefde gevoelens in onze hersenen veranderen. En in de toekomst kun je met een paar simpele test weten of je wel echt verliefd bent.

Verliefde mensen

Men verzamelde honderd verliefde en niet verliefde mensen en de hersenen van deze proefpersonen werden gescand om zo te kijken welke veranderingen er optreden in de hersenen. Er blijken tal van hersengebieden betrokken te zijn bij de liefde. Dezelfde gebieden die worden geactiveerd bij beloning, motivatie, emotie en het sociaal functioneren.

Bewijs

‘Onze studie levert het eerste bewijs van door liefde veroorzaakte veranderingen in de onderliggende architectuur van de hersenen. De resultaten geven een nieuwe kijk op de mechanismes die een rol spelen bij de romantische liefde,’ zegt professor Xiaochu Zhang van de Chinese Universiteit van Wetenschap en Technologie in Hefei.

Liefdestest

De onderzoekers, die tijdens de scans aan de verliefde respondenten foto’s van hun partner lieten zien, zeggen dat de studie demonstreert dat ‘het mogelijk is om hersenscans te gebruiken om de liefde te testen. Dit zou betekenen dat in de toekomst liefde met een paar testen vastgesteld kan worden.’

Allemaal heel interessant, maar hebben we dat wel echt nodig? Weten we zelf niet als eerste en als beste wanneer we helemaal hoteldebotel verliefd zijn op iemand…?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.