herken de ware liefde
16 March 2015

Het geheim van de liefde is niet romantisch

Wanneer we aan de liefde denken fantaseren we er graag op los. Verliefd worden we door een onweerstaanbare magische aantrekkingskracht, een bijzondere klik en met Valentijn hopen we dat Cupido ons een handje helpt zijn liefdespijlen af te schieten op de ware, de enige echte die voor ons is bestemd. Tot zover de fantasie.

Het geheim van de liefde is ontdekt door wetenschappers maar heel erg romantisch is het allemaal niet. Met behulp van MRI scans hebben ze ontdekt hoe verliefde gevoelens in onze hersenen veranderen. En in de toekomst kun je met een paar simpele test weten of je wel echt verliefd bent.

Verliefde mensen

Men verzamelde honderd verliefde en niet verliefde mensen en de hersenen van deze proefpersonen werden gescand om zo te kijken welke veranderingen er optreden in de hersenen. Er blijken tal van hersengebieden betrokken te zijn bij de liefde. Dezelfde gebieden die worden geactiveerd bij beloning, motivatie, emotie en het sociaal functioneren.

Bewijs

‘Onze studie levert het eerste bewijs van door liefde veroorzaakte veranderingen in de onderliggende architectuur van de hersenen. De resultaten geven een nieuwe kijk op de mechanismes die een rol spelen bij de romantische liefde,’ zegt professor Xiaochu Zhang van de Chinese Universiteit van Wetenschap en Technologie in Hefei.

Liefdestest

De onderzoekers, die tijdens de scans aan de verliefde respondenten foto’s van hun partner lieten zien, zeggen dat de studie demonstreert dat ‘het mogelijk is om hersenscans te gebruiken om de liefde te testen. Dit zou betekenen dat in de toekomst liefde met een paar testen vastgesteld kan worden.’

Allemaal heel interessant, maar hebben we dat wel echt nodig? Weten we zelf niet als eerste en als beste wanneer we helemaal hoteldebotel verliefd zijn op iemand…?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie