trouwen

Het einde van bijzonder liefdesverhaal

72 jaar onafscheidelijk met je liefde door het leven gaan, dat kunnen velen van ons zich niet voorstellen. Maar voor Ronald en Miriam Pearson was dit wel het geval. Zij waren onafscheidelijk in zowel het leven als de dood. Na 72 jaar huwelijk stierf Miriam. Twee dagen later volgde Ronald de liefde van zijn leven. “Het mooiste liefdesverhaal ooit”, schreef achterkleinkind Amy Griffiths.

Liefde in oorlog

Het koppel uit het Britse Broughton ontmoette elkaar tijdens een dansavond gedurende de tweede wereldoorlog en trouwde tijdens die moeilijke periode. Ronald en Miriam kregen twee kinderen, Jennifer en Mark, en hadden vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Zelfstandig

Tot oktober leefden de liefdevolle oudjes nog zelfstandig, hun laatste dagen brachten ze in het ziekenhuis door. Ze waren bijna 72 jaar getrouwd toen Miriam op 13 maart overleed. Ronald stierf twee dagen later. Ze werden samen begraven op 8 april.

Opnieuw samen

Dochter Jenny Ledger (68) zei tijdens de plechtigheid: “Het is fijn dat ze samen zijn gegaan, dit zouden ze hebben gewild. Ze zullen opnieuw samen zijn, net zoals vroeger.”

Het koppel werd geëerd voor hun ongeëvenaarde liefdesverhaal dat meer dan zeventig jaar standhield. “Ze wisten dat ze voor mekaar gemaakt waren en keken nooit meer om”, werd er gezegd tijdens de begrafenis.

“Nooit apart – voor altijd samen zowel tijdens het leven als erna. Het mooiste liefdesverhaal ooit”, schreef achterkleinkind Amy Griffiths.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.