sporten met aandacht
25 May 2020

Het corona-buikje: singles komen fit uit de lockdown

Praktisch naast de koelkast werken en minimale kansen op het showen van je summerbody op vakantie: het corona-buikje is inmiddels een begrip geworden. Datingapp The Inner Circle deed onderzoek hoe belangrijk Nederlandse singles een fit- en gezond lichaam vinden van potentiële love interests en vroeg daarbij ook naar het effect van corona op hun eigen fitheid. Wat blijkt? Slechts een kwart van de singles is aangekomen en een-derde komt zelfs fitter uit de zelf isolatie.

Overgrote deel singles komt fit uit de zelf isolatie

50%* van de Nederlandse bevolking is aangekomen tijdens corona, tegenover 27% van de singles. Van de vrouwelijke singles is 24,4% aangekomen, zij doen het net een stukje beter dan de mannen met 29%. Opvallend is dat een groot deel van de singles juist fitter uit de zelf isolatie komt: ruim 32% van de vrouwen en 30% van de mannen. En draag je als single nu wat extra pondjes met je mee? No worries: grote kans dat jouw potentiële match bij de 72% van de singles hoort dit geen probleem vindt.

Fit-hype heeft positief effect

In reality programma’s en op social media is er geen ontkomen aan gespierde en slanke lichamen. Deze toename in (social) media-aandacht voor het hebben van een fit lichaam gaat ook voor ruim 85% van de singles niet onopgemerkt voorbij. Met als gevolg dat singles meer aandacht hebben voor hun eigen fit- en gezondheid. Waar 13,9% het ervaart als druk en 8% zich hierdoor slecht(er) voelt over eigen lichaam, ziet 70% het niet als iets negatiefs; zij voelen zich juist gestimuleerd om ook zelf meer te sporten en gezonder te eten.

Fitgirls

Alhoewel de fitboys- en girls je om de oren vliegen, wordt dit – gelukkig – door het merendeel van de singles niet als de standaard gezien. Op de vraag of singles de lichamen die worden getoond realistisch vinden, reageert 16,7% neutraal en ruim 62% met een harde nee. Wel is een verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Meer dan een kwart van de mannelijke singles vindt de fitte lichamen wél realistisch, waarbij dit percentage bij de vrouwen uitkomt op 14%.

Emotionele connectie belangrijker dan fitte lifestyle

Alhoewel het uiterlijk van potentiële love interests weldegelijk een rol speelt, zijn de meeste singles helemaal niet opzoek naar iemand die alleen maar gezond eet en fulltime in de sportschool staat. Slechts 1% vindt een volledig afgetraind lichaam heel erg belangrijk, waarbij 21% het beoordeelt als belangrijk en 80% van de singles hier dus weinig tot geen waarde aan. Wel blijkt dat vrouwen met 27% tegenover 11% spieren belangrijker vinden bij hun match dan mannen. 40% van de mannen ziet het liefst een lichaam met rondingen.

Sporten

Bij de vraag hoe vaak hun match in de ideale situatie per week sport, zijn veel singles het eens: 71% kiest voor één tot drie keer in de week. 13% zou liever hebben dat hun partner zelfs nul tot één keer sport. Slechts 16% gaat voor drie of meer keer per week. En welke sport vinden ze dan het meest sexy? Mannen zien hun match het liefst in een yogaklasje (29%) of op het hockeyveld (20,5%). Bij vrouwen zijn de meningen verdeeld, maar vormen krachttraining, hockey en voetbal de top drie. En gezond eten dan? Slechts 5,7% van de singles vindt dit heel belangrijk, gevolgd door 31% die dit belangrijk vindt. Twee-derde van de singles hechten hier dus weinig tot geen waarde aan.

Innerlijk

De singles gaan veelal toch voor het innerlijk: alle lichamelijke aspecten worden verslagen door humor en een emotionele connectie, die staan bovenaan met 77% en 76%. “Natuurlijk vinden wij het heel tof om te zien dat humor en een connectie nog steeds de belangrijkste aspecten zijn voor de Nederlandse singles. Bij The Inner Circle gaan we daar ook voor: niet enkel swipen op basis van foto’s en uiterlijk, maar complete profielen inclusief passies, hobbies en andere fun facts. Zo hopen we singles bij elkaar te brengen die écht matchen”, aldus David Vermeulen, CEO van The Inner Circle.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe word je een Happy Single? 19 tips

Sommige mensen zijn van nature gelukkig alleen. Maar voor anderen is...

Je zelfvertrouwen vergroten voor na de lockdown: 7 tips

De pandemie heeft onze ‘normale’ routine van dag tot dag beëindigd...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

Online datingtips in coronatijd

Herinner je je de goede oude tijd nog? Wanneer je doelloos...

Zijn deze nieuwe work-out trends iets voor jou?

Een van de beste manieren om een ​​trainingsregime vol te houden,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie