Tweede date

Het belang van tweede date

Is de eerste date niet goed, dan komt er nooit de tweede, dat is duidelijk. Maar het is de tweede date, die pas inzichtelijk maakt wat de eventuele relatie mogelijkheden zijn. Haak dus niet meteen af na een eerste ontmoeting. Geef het een kans. Er zijn manieren om daten meer tot een succes te maken.

De tweede date heeft meer betekenis

Dat we veel energie stoppen in een eerste date lijkt mij vrij logisch. We chatten veel, sturen grappige berichtjes heen. Je overdenkt en analyseert of de ander de date serieus genoeg neemt. Op een gegeven moment ga je de ander in het echt ontmoeten. Spannend. Er ligt zoveel focus op zo’n eerste date, maar eigenlijk is het dan nog niets meer dan een kleine blik op de eventuele relatie mogelijkheden. Helen Fisher die wetenschappelijk adviseur is voor datingsites ondervroeg experts en ontdekte dat juist de tweede date meer betekenis heeft. Pas in een tweede date komt naar voren wat jullie eventueel met elkaar verbindt.

Het belang van tweede date

Eerste dates zijn meestal niet super, maar ook weer niet zo erg. Omdat we meestal niet helemaal hoteldebotel zijn van de ander, hoeft een tweede date vaak niet. Want waarom nog twee uur verspillen? Maar wat is nu twee uur. Geef het nog een kans. Niet helemaal top meteen, maar wel oke, opent perspecieven. Je hebt niet voor niets zoveel tijd vooraf er ingestoken, er zat blijkbaar toch iets wat jouw aandacht had. Neem dus een tweede kans om te bekijken of die date die wel oke was, misschien toch meer kan worden.

Denk richting JA

Als het om daten gaat, bedenken we al snel redenen om nee te zeggen. Het is toch een veel positievere strategie om na te denken over redenen om ja te zeggen. Op de tweede date kom je er namelijk pas achter of de persoon in kwestie je tijd waard is. Opper­vlakkige gesprekken gaan zich wat verdiepen. Hoe meer contact je met elkaar hebt, hoe belangrijker het gesprek voor je wordt. Bovendien duurt het soms simpelweg wat langer voordat de vonk overslaat. En voor veel mannen blijkt de vonk helemaal niet noodzakelijk. Zolang ze de ander maar heel leuk vinden.

Meer zin in tweede date

Meteen vuurwerk is te mooi om waar te zijn. Meer uit een sprookje of een droom.  Misschien voel je de aantrekkingskracht al vanaf het begin, misschien gebeurt het pas na een paar dates of misschien gebeurt het pas na jarenlange vriendschap. Ook daarom is die tweede date belangrijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe leuk tweede dates zijn.  Volgens onderzoek blijkt dat ruim de helft van alle mannen en vrouwen meer zin heeft in een tweede dan in een eerste date.

Ga dus gerust voor een tweede ronde.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam