vader en kind handen

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin is toegenomen

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin, is de afgelopen twintig jaar toegenomen. In 1999 woonde 11 procent van de kinderen in een eenoudergezin, begin 2019 was dit 16 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat het onderzoek uitvoerde in het kader van de Jeugdmonitor.

Scheiding of overlijden

Onder eenouderhuishoudens rekent het CBS situaties die zijn ontstaan doordat ouders uit elkaar zijn gegaan, doordat een ouder is overleden of omdat ouders nooit hebben samengewoond. Van de 3,4 miljoen kinderen tot achttien jaar die Nederland begin 2019 telde, woonden 538 duizend in een eenouderhuishouden. 89 procent van deze kinderen staat ingeschreven op het adres van de moeder.

Aantal eenouderhuishoudens het grootst in Heerlen en Rotterdam

In Heerlen en Rotterdam is het aantal eenouderhuishoudens het grootst. In die gemeenten woont 29 procent van de kinderen bij één van de ouders. Het percentage is het laagst in de gemeentes Staphorst en Urk: daar woonde 4 procent van de kinderen in een eenouderhuishouden.

Vijftienduizend baby’s woonden begin 2019 bij één ouder. Het percentage baby’s in een eenouderhuishouden is, net als het percentage kinderen, de afgelopen jaren gestegen. In 1999 woonden 6 procent van de baby’s in een eenouderhuishouden, in 2019 9 procent.

Bronnen:  CBS / Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!