Herstel na scheiding duurt anderhalf jaar

Zodra de rechter er eenmaal zijn eindoordeel over uitgesproken heeft, kost het door de bank genomen nog 17 maanden en 26 dagen om over een scheiding heen te komen.

De meeste mensen (zes op de tien) lijden is deze periode het meest onder het gevoel dat zij gefaald hebben. Een op de vijf zegt het gemis erger te vinden dat de praktische veranderingen die een gebroken huwelijk met zich meebrengt. Dat is gebleken uit een rondvraag van datingsite Fifties, onder 4000 gescheiden Britse personen, waarover de Daily Mail vrijdag bericht.

Opgelucht
Wat opvalt is dat meer mensen (43 procent) een gevoel van opluchting ervaren nadat een scheiding uitgesproken is, dan dat zij verdrietig zijn dat het voorbij is (31 procent). Toch zegt ruim de helft dat het opgeven van een huwelijk het moeilijkste is dat zij ooit gedaan hebben.

“Een scheiding is moeilijk voor alle betrokkenen en het duurt een tijd voor je het gevoel hebt dat je verder kunt”, zegt een woordvoerder van Fifties. “Uit het onderzoek is gebleken dat het bijna 18 maanden duurt, maar dan is de aanloop naar de scheiding toe niet meegerekend. Het zou dus kunnen dat het eigenlijk jaren duurt.”

Verwerkt
Het feit dat een persoon een scheiding nog niet helemaal verwerkt heeft, betekent overigens niet dat er niet gedate wordt. De gemiddelde Brit begint na bijna 16 maanden weer met afspraakjes. Voor een derde blijven de nieuwe contacten echter luchtig: zij zeggen na een scheiding nooit meer een serieuze relatie te willen hebben.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?