doel stellen

Hersenen en knap uiterlijk beste combi bij sollicitatie

Een aantrekkelijk uiterlijk met een goed stel hersenen is de beste combinatie bij een sollicitatie. Dat blijkt uit onderzoek van Harvard University. Uit het onderzoek, waarover WebMD bericht, blijkt dat de zelfwaarde van een persoon afhangt van het uiterlijk. Een persoon met een goed beeld van zichzelf krijgt uiteindelijk ook meer betaald.

Maanden

De onderzoekers hebben gekeken naar 1919 personen tussen de 25 en 75 jaar. Deze testpersonen hebben ieder drie keer een sollicitatiegesprek gehad om de zes maanden.

De deelnemers beantwoordden vragen over het huishoudelijk inkomen, financiële moeilijkheden en opleiding. Ook werd geëvalueerd hoe gelukkig of juist teleurgesteld zij waren over wat zij al bereikt hadden op dat moment. Daarna zijn meerdere intelligentietests afgenomen en zijn er foto’s gemaakt van de testpersonen. Hier kwam uit dat fysieke aantrekkelijkheid een significante impact heeft op de verdiensten van een persoon, maar ook op de intelligentie en op hoe zij zichzelf inschatten.

Zelfverzekerder

Kortom, mensen die als aantrekkelijk worden beschouwd verdienen meer, zijn beter opgeleid en zelfverzekerder. Maar de intelligentie van een persoon is meer van invloed op het salaris dan het uiterlijk. Knappe mensen hebben de neiging zichzelf hoger in te schatten, wat kan leiden tot minder financiële stress en meer salaris, zeggen de onderzoekers.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!