valse hotel review

Herken de valse reis review: 5 tips

Wanneer je een hotelletje wilt gaan boeken dan kijk je tegenwoordig eerst even op een of meer beoordelingssites. Wat anderen van het hotel vinden bepaalt mede of jij het ook gaat boeken. Maar tussen al die reviews zitten ook valse beoordelingen.

Maar liefst 16 procent zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Harvard. Hoe herken je nou zo’n valse beoordeling? CNN kwam met enkele tips om hier door heen te prikken.

1 beoordeling

Lees je een review van iemand die maar één beoordeling heeft geschreven? Dan kan het zijn dat die persoon is gevraagd om een positieve review te plasten over het verblijf op internet. Op deze manier maakt deze persoon reclame voor het hotel of is er sprake van een vriendendienst. Hou eventueel in de gaten of er in de nabije toekomst nog recensies opduiken van deze ‘recensent’ en kijk hoe lang hij al lid is van de beoordelingssite.

Apart woordgebruik

Adembenemend, watertandend, ongeëvenaard en weelderig: als dit soort woorden voorkomen in één beoordeling, dan is ze wellicht vals. De schrijver van dienst gebruikt deze ‘promopraat’ om op te vallen tussen de andere, ‘droge’ beoordelingen. Een eerlijke recensent zal zich meer focussen op de essentie. Bijvoorbeeld: een mooi uitzicht in plaats van een ongeëvenaard uitzicht in een van de adembenemende hotelkamers…

Uitroeptekens!

Het is hier werkelijk fantastisch!!!! Alles is in orde!!!! Probeer alles op de uitgebreide menukaart in het hotel-restaurant uit!!!! Ik heb hier zalig gegeten!!!! En de ligging!!! Die is perfect!!! Door het gebruik van uitroeptekens wil men de positieve punten extra beklemtonen. Te veel uitroeptekens komen echter dwingend over. Neem deze reviews met een korreltje zout. Komen uitroeptekens na een slechte beoordeling? Dan doe je er goed aan om rekening te houden met de kritiek, maar misschien overdrijft de schrijver de situatie en is het probleem in werkelijkheid veel kleiner. Check in dit geval ook de boven- en onderstaande reviews om de slechtste beoordeling in een neutraal perspectief te plaatsen.

Eigen verhaal

Een studie aan de Amerikaanse Cornell-universiteit toont aan dat de schrijver van een valse review zich meer focust op zijn eigen ervaring. Hij heeft het meer over zichzelf, deelt details over een reispartner en zegt vaak waarom hij op vakantie is. Een betrouwbare review herken je aan de specifieke informatie over onder meer de badkamer en prijzen. Ze zijn doorgaans saaier, maar wel bruikbaar.

Honderden reviews

Hotels deinzen er niet voor terug om mensen in te huren om een leuke review te schrijven. Deze schrijvers worden per woord betaald en hebben makkelijk honderden beoordelingen op hun palmares staan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!