singles dating coach

Herfst en winter beste flirt seizoen

Nederlanders weten vooral in de herfst- en wintermaanden goed raad met laptop, tablet en smartphone en flirten er in de donkere maanden flink op los. Dat blijkt uit een onderzoek van Secondlove.

Flirten

In de andere twee jaargetijden, de lente en zomer, blijkt dat er 34% minder wordt geflirt. De zomer is voor Second Love duidelijk de minst interessante periode, omdat flirtminnend Nederland dan met vakantie is. Erik Drost, oprichter van Neerlands grootste flirtsite, over de resultaten van het eerste all year round-onderzoek in zijn soort: “Exact een jaar geleden wilden we nagaan of er een flirtpatroon te ontdekken valt als je naar de vier jaargetijden kijkt. De herfst en winter zijn voor ons belangrijke perioden. De zomer is wat dat betreft ‘komkommertijd’, maar daar is aan het einde een grote piek te bespeuren wanneer iedereen van vakantie terugkeert. Veel mensen hebben dan blijkbaar de behoefte de vakantiesleur te doorbreken en gaan dan op zoek naar aandacht en spanning. De cijfers van ons onderzoek wijzen dit uit.”

Derde Kerstdag

In de decembermaand levert het uitgebreide Second Love-onderzoek andere pieken op. Nogmaals Erik Drost: “De maand december is een feestelijke maand waar familie en vrienden uitgebreid de tijd voor elkaar nemen. Maar de kalkoen is op Tweede Kerstdag nog niet van tafel, of Nederlanders grijpen massaal naar hun telefoon om aan het flirten te slaan. Ook in de komende decembermaand verwachten we op Second Love weer een explosieve stijging van het aantal inschrijvingen op Tweede Kerstavond én de dag erna.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.