slecht weer op de camping

Herfst en storm op de camping

Heb je zin om de komende herfstvakantie in Nederland of zelfs verder weg nog even je tent op te gaan zetten, ben dan beducht op het herfstachtige weer. Het is sowieso altijd handig de plaatselijke weerverwachtingen in de gaten te houden. Bij slechte vooruitzichten moet je voorzorgsmaatregelen nemen.

Neem voorzorgsmaatregelen

Zijn de vooruitzichten slecht neem dan voorzorgsmaatregelen. Zorg dat een hamer, stormlijnen en extra haringen voor het grijpen liggen, evenals laarzen, regenkleding en een zaklantaarn. Je moet natuurlijk ook al bij het opzetten van de tent of je caravan met voortent rekening houden met de plaats. Water loopt nu eenmaal van een hoger naar een lager punt. Met het blote oog kun je dit al aardig inschatten. Daar heb je geen waterpas voor nodig.

Herfst en storm op de camping

Op een lekkere herfstdag op de camping zijn er allerlei spullen voor je tent verzameld. Zorg dat die wanneer je van de tent weggaat in de tent legt of opbergt. Ook voor het slapen gaan is dit een handige actie. Controleer daarnaast ook alle spanbanden. Vertrouw je het echt niet dan moet je loshangende delen zoals luifel verwijderen, oprollen of neerslaan. Wanneer er veel wind verwacht wordt is het ook aan te raden het tentdak extra te checken en zorgen dat het strak gespannen staat, zodat het niet kan gaan klapperen. Het doek kan anders scheuren. Tot windkracht 7 is het met enige extra inspanning te doen. Is de voorspelling 10 of hoger? Breek dan de boel zo snel mogelijk af en zorg voor een veilig heenkomen.

Voorzichtigheid geboden

Mogelijk vind je het onweer op je tent angstig. Het is een geruststellende gedachte dat de kans op blikseminslag vrij klein is. In een caravan zit je betrekkelijk veilig, omdat de aluminium buitenwand de elektriciteit afvoert. Heb je een polyester caravan, vouwwagen of tent, dan is het aan te raden in de auto te schuilen, of in de kantine even een biertje te gaan drinken, nog gezelliger ook.

Overvalt de onweer je, hurk dan in het midden van je tent  op een droge mat en blijf zo ver mogelijk bij tentstokken vandaan. Metaal is een goede geleider en kan zorgen voor een indirecte inslag. Bliksem heeft een voorkeur voor hoge objecten in een open ruimte. Een plek in het open veld, aan het water of vlak bij een boom kun je dan ook maar beter vermijden. De kans van inslag mag dan klein zijn, maar niet nihil.

Meer weten over veilig kamperen bij onweer? Kijk op site van ANWB.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!