Je hebt al een tijdje een vriendin en je bent echt dol op haar. Maar mogelijk door je eigen onzekerheid ga je twijfelen aan haar gevoelens voor jou. Misschien acht jij het onmogelijk dat een leuke vrouw jou leuk kan vinden. De twijfel zit dan mogelijk in jou en niet in haar. Maar wanneer je best zeker bent over je zelf en je krijgt toch de rillingen bij sommige opmerkingen of acties, dan is er misschien echt iets gaande. Misschien gaat ze echt vreemd.

Let op verborgen signalen

Wil je er achter komen of je angst of zorgen ongegrond zijn, dan zijn er verborgen signalen die haar bedoelingen duidelijk kunnen maken. Ben niet bij voorbaat al te veel overtuigd van je veronderstelling richting haar, want dan is het sowieso dood in de pot. Vraag haar in eerste instantie gewoon neutraal of er iets aan de hand is, of ze happy is, of jullie samen iets leuks  zullen gaan ondernemen. Wanneer iemand plannetjes met jou wil maken voor de toekomst, dan is dat al een goed teken.

Het kunnen gewoon angst of zorgen zijn die je opzij moet zetten, maar als je denkt dat je vriendin een oogje op iemand anders heeft, is het moeilijk om van dit gevoel af te komen. Het maakt niet uit hoe lang jullie al bij elkaar zijn of hoe vaak ze ook zegt dat er niets aan de hand is, soms gaat liefde langzaam over. Om je niet compleet te laten verrassen zijn er verborgen signalen waar je op kunt letten. Let op dat je niet meer gaat zien dan dat er is, want dan is het einde ook bereikt.

Tekens aan de wand

Er zijn tekens die je in de gaten kunt houden. Ze zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar experts op dit vlak zijn eensgezind hierover, dat je deze betreffende tekens aan de wand moet volgen als je twijfelt over de liefde van je vriendin.

1. Ze houdt dingen voor zich

Ze kan het druk hebben met werkschema’s, naar yogales gaan of haar vriendinnen zien – maar als ze je niet vertelt over haar dag, is er een kans dat ze iemand anders over haar dag vertelt. Als je vriendin je niet vertelt over haar frustraties en momenten, dan kan er reden zijn voor ongerustheid. Wanneer je het gevoel hebt dat je alleen de ‘belangrijke’ informatie te horen krijgt en niet hoe zij zich voelt, dan is er misschien een ander.

2. Ze is niet zo open

Vrouwen praten makkelijker over hun gevoelens dan mannen. Wanneer je jezelf openstelt naar die ene speciale vrouw en dit wederzijds is, dan begint je relatie echt te groeien. Maar, als ze erg stil is en nauwelijks van streek, dan gaat ze misschien emotioneel vreemd met iemand anders. Waarom? Omdat anders dan mannen vrouwen eerst emotioneel vreemd gaan voordat ze naar het fysieke niveau overstappen. Een emotionele affaire is gevaarlijker dan een typische, mannelijke affaire.

3. Ze verbergt haar telefoon

Wanneer ze iets doet waarvan ze weet dat ze dit niet moet doen, voelt ze zich hier waarschijnlijk schuldig over. Je merkt misschien dat ze niet meer door haar Facebook bladert als ze naast je zit op de bank, maar dat haar telefoon in de andere kamer ligt. Ze wilt niet het risico lopen dat je iets ziet en haar betrapt. Vrouwen kunnen tekstberichten, mails en telefoontjes van een ‘goede vriend’ verborgen houden. Dit kan beginnen als een vriend, maar uitgroeien tot meer.