5 date tips niet opvolgen

Help mijn man is met pensioen

Binnenkort gaat je man of vriend mogelijk met pensioen. Mijn vraag is dan of jullie daar al naar uit kijken? Jouw man mogelijk meer dan jij. Geniet er nog maar even van voor het zover is, want een gevaar loert om de hoek.

Ooit gehoord van het retired husband syndrome? In Nederland zou dat zoiets moeten worden als  gepensioneerde echtgenoot syndroom. Mannen die stoppen met werken zijn een bedreiging voor de geestelijke gezondheid van hun vrouw. Twee economen van de universiteit in Padua (Italië)  hebben het bestaan ervan vastgesteld.

Lekker thuis wat hobbyen

Het vooruitzicht voor een man om niet meer te hoeven werken kan natuurlijk een hele prettige zijn. Als je te maken hebt met een man, die genoeg hobby’s heeft en activiteiten buiten de deur dan worden de dagen goed gevuld. Daar over is geen twijfel. Lekker klusjes doen rondom huis, die er de laatste tijd bij zijn ingeschoten, is ook niet verkeerd. Help, mijn man is een klusser, is mogelijk niet altijd plezierig, maar hij is wel onder de pannen, zo gezegd.

Gezellig koffie drinken samen

Is je man echter niet zo ondernemend en wil hij graag de hele dag met jou koffie drinken omdat hij dacht dat jij dat de hele dag deed, dan ga je een zware tijd tegemoet. Het eerder genoemde syndroom kan dan binnen sluipen. Symptomen daarvan kunnen zijn slapeloosheid, stress en depressie.

Opnieuw leren samen te zijn

De twee onderzoekers hebben in hun onderzoek wat zaken duidelijk gekregen, die eigenlijk heel simpel zijn. Gedurende de werkzame jaren groeien echtgenoten langzaam  uit elkaar doordat ieder zijn eigen bezigheden heeft. Veel tijd samen breng je dan meestal niet meer door. Het stoppen met werken brengt een hele nieuwe periode. Er begint een intensievere vorm van samen-leven. Hernieuwde kennismaking.

Het is een vreemdeling zeker

Doordat de man veel minder in en om het huis geleefd heeft is hij een soort voortdurend aanwezige vreemdeling, die ook ineens een mening heeft over hoe zaken in het huis geregeld zijn.  Hij gaat ineens dingen zien en zich er mee bemoeien. Dit is natuurlijk niet vreemd, maar kan lastig zijn voor het “thuisfront”. Er zijn vanzelfsprekend ook werkende vrouwen waarvan hun man met pensioen gaat. Zij lopen blijkbaar nog een groter risico, omdat ook hun baan nog spanning met zich kan meebrengen. Daarbij komt ook nog dat mannen met pensioen vaak gewoon echt ouder worden en fysiek wat klachten gaan krijgen. Ook daar moet mee omgegaan worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!