40+ vrouw sexy

Help je haar de zomer door

Zeker in de zomer kan je haar het behoorlijk zwaar hebben. Heb je je haar gekleurd, dan zal je zien dat je mooie kleurtje veel sneller verdwijnt. En heb je het geblondeerd, dan is de kans groot dat je al snel met je handen in het haar zit, letterlijk en figuurlijk, omdat het zo dof en droog als het maar zijn kan is geworden. Hoe help je je haar de zomer door, en voorkom je dat je er het liefst de schaar in zou zetten?

Begin er op tijd mee

Kom je in de zomer regelmatig buiten, dan valt enige schade eigenlijk nooit echt te voorkomen. Wil je niet dat je haarbos in de zomer in een bosje stro verandert, dan is het dus goed om al voor de zomer aanbreekt je maatregelen te treffen. Door je haar in de maanden ervoor al in een zo goed mogelijke conditie te brengen, zorgt dat beetje schade in de zomer er niet meteen voor dat het kommer en kwel is. Zorg er dus voor dat je haar vrij is van dode punten, optimaal verzorgd is en dat je de juiste producten gebruikt die je haar in een goede conditie kunnen houden.

Ook kan het verstandig zijn om op te passen met kleuren, zeker blonderen. Een hele zomer je haar niet kleuren, dat is misschien lastig. Maar je haar niet een week of twee voor je op zonvakantie gaat blonderen, dat valt zeker aan te raden. Blonderen is namelijk een echte aanslag op je haar, eentje waarvan het een tijdje moet herstellen. Ga je snel hierna volop in de zon, dan zal je haar niet alleen nog heel wat tinten blonder worden, de kans is ook groot dat het ontzettend stug en droog zal zijn.

En hoe doe je het in de zomer zelf?

Is de zomer eenmaal aangebroken, dan is het zaak om je haar zoveel mogelijk uit de zon te houden. Zoek wat vaker de schaduw op, of draag een zonnehoed of petje, dat is ook meteen beter voor je huid. Ook spoel je je haar na het zwemmen in zee of zwembad zo snel mogelijk goed uit, want ook dit water kan je haar verder uitdrogen.

Kies als je haar al wat droger is voor een stylingproduct of verzorging dat net wat meer bescherming biedt dan je normaal doet. Een haarolie kan bijvoorbeeld een goed idee zijn, omdat een goed exemplaar je haar ook echt voedt en laat glanzen. Ook doe je er goed aan om een milde shampoo te gebruiken, aangevuld met een goede conditioner, het liefst eentje die je niet uit hoeft te spoelen. Vul je dit aan met zo nu en dan een goed haarmasker, dan valt de schade waarschijnlijk goed te overzien. Je haar zal in de zomer altijd iets lichter worden en droger aanvoelen, maar door het goed te verzorgen houd je de ergste beschadigingen buiten de deur.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.