40+ vrouw sexy

Help je haar de zomer door

Zeker in de zomer kan je haar het behoorlijk zwaar hebben. Heb je je haar gekleurd, dan zal je zien dat je mooie kleurtje veel sneller verdwijnt. En heb je het geblondeerd, dan is de kans groot dat je al snel met je handen in het haar zit, letterlijk en figuurlijk, omdat het zo dof en droog als het maar zijn kan is geworden. Hoe help je je haar de zomer door, en voorkom je dat je er het liefst de schaar in zou zetten?

Begin er op tijd mee

Kom je in de zomer regelmatig buiten, dan valt enige schade eigenlijk nooit echt te voorkomen. Wil je niet dat je haarbos in de zomer in een bosje stro verandert, dan is het dus goed om al voor de zomer aanbreekt je maatregelen te treffen. Door je haar in de maanden ervoor al in een zo goed mogelijke conditie te brengen, zorgt dat beetje schade in de zomer er niet meteen voor dat het kommer en kwel is. Zorg er dus voor dat je haar vrij is van dode punten, optimaal verzorgd is en dat je de juiste producten gebruikt die je haar in een goede conditie kunnen houden.

Ook kan het verstandig zijn om op te passen met kleuren, zeker blonderen. Een hele zomer je haar niet kleuren, dat is misschien lastig. Maar je haar niet een week of twee voor je op zonvakantie gaat blonderen, dat valt zeker aan te raden. Blonderen is namelijk een echte aanslag op je haar, eentje waarvan het een tijdje moet herstellen. Ga je snel hierna volop in de zon, dan zal je haar niet alleen nog heel wat tinten blonder worden, de kans is ook groot dat het ontzettend stug en droog zal zijn.

En hoe doe je het in de zomer zelf?

Is de zomer eenmaal aangebroken, dan is het zaak om je haar zoveel mogelijk uit de zon te houden. Zoek wat vaker de schaduw op, of draag een zonnehoed of petje, dat is ook meteen beter voor je huid. Ook spoel je je haar na het zwemmen in zee of zwembad zo snel mogelijk goed uit, want ook dit water kan je haar verder uitdrogen.

Kies als je haar al wat droger is voor een stylingproduct of verzorging dat net wat meer bescherming biedt dan je normaal doet. Een haarolie kan bijvoorbeeld een goed idee zijn, omdat een goed exemplaar je haar ook echt voedt en laat glanzen. Ook doe je er goed aan om een milde shampoo te gebruiken, aangevuld met een goede conditioner, het liefst eentje die je niet uit hoeft te spoelen. Vul je dit aan met zo nu en dan een goed haarmasker, dan valt de schade waarschijnlijk goed te overzien. Je haar zal in de zomer altijd iets lichter worden en droger aanvoelen, maar door het goed te verzorgen houd je de ergste beschadigingen buiten de deur.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!