Voel jij je ook zoveel blijer als de zon schijnt. Ook al schijnt de zon en moet je werken, dan nog kun je vrolijker worden wanneer de zonnestralen op je bureau vallen. Het vooruitzicht dat het weer warmer wordt, is  al een hele prettige. Het blijkt dat de zon ook helpt bij het sneller verliefd voelen. En als de zon niet hard genoeg zijn best doet, kun jij zelf de liefde een handje helpen door te doen alsof je verliefd bent.

Zon helpt vrouwen een handje

De zon maakt blijkt vrouwen wat losser te maken. Vrouwen zijn eerder bereid met een man een praatje aan te gaan of hem haar telefoonnummer te geven op zonnige dagen. Franse onderzoekers hebben dit vastgesteld na een onderzoek in een aantal Franse badsteden in de maanden mei en juni. Het onderzoek gebeurde bij dezelfde temperaturen maar op een zonnige en bewolkte dag.

Zon zorgt voor beter humeur

Verleidelijke heren werden ingezet om jonge dames te benaderen in de ochtend. Alle mannen moesten zelfde openingszinnen gebruiken. Hierin zeiden ze de vrouw aantrekkelijk te vinden en graag een drankje met haar te willen drinken, maar nu geen tijd te hebben. Wanneer ze haar telefoonnummer zou geven, zou hij haar terugbellen. Vervolgens moesten ze een charmante lach laten zien en even op antwoord wachten. Op een zonnige dag reageert 20% positief en om een grauwe dag slechts bijna 14%. Conclusie werd dat mensen beter gehumeurd zijn op zonnige dagen. Het zou natuurlijk ook gewoon kunnen dat mannen beter kunnen flirten bij stralend weer.

Wat als de zon dagen niet schijnt?

De meeste van ons vinden het dus heerlijk die zon, maar we laten ons toch niet helemaal op onze kop zitten als de zon dagenlang niet schijnt. Heb je toch de behoefte om het weer eens gezellig te hebben met een date? Doe dan in eerste instantie alsof je iemand aantrekkelijk vindt, want dit maakt dat je meer openstaat voor zijn of haar charmes. De kans dat je daarna daadwerkelijk verliefd wordt op deze persoon is echt verhoogd, ontdekte een psycholoog.

Gedrag kan leiden tot emoties

Psycholoog Richard Wiseman suggereert dat gedrag kan tot emoties leiden, in dezelfde mate dat emoties tot gedrag kunnen leiden. Dit is uitgetest tijdens een speeddate waar 100 deelnemers gevraagd werden te doen alsof ze verliefd waren op de andere persoon. Hiertoe werden ze aangemoedigd door elkaars handen vast te houden, in elkaars ogen te kijken en geheimpjes in de oren te fluisteren. Achteraf zei 45 procent van degenen die zich verliefd hadden gedragen elkaar terug te willen zien, dat is meer dan het dubbele van het gemiddelde van 20 procent bij een normale date.

Lach en ben dichtbij de ander

Dit is volgens psycholoog Wiseman een opmerkelijk resultaat. Net als mensen zich gelukkiger voelen wanneer ze zichzelf verplichten te lachen, vinden personen elkaar aantrekkelijker als ze lichamelijk dichter bij elkaar zijn. De veronderstelling was lang dat emoties leiden tot gedrag, maar deze resultaten bewijzen dat ook het omgekeerde kan. Je gedragen alsof je verliefd bent, kan ertoe leiden dat je iemand graag terug ziet. Op de desbetreffende avond van het speeddate experiment moesten er aan einde van de avond echt koppels uit elkaar gehaald worden.

Zon en doen alsof helpt bij liefde

Een aantal leermomenten hebben de revue gepasseerd. Eén er van is naar buiten te gaan en de zon op je huid te laten stralen, omdat je daar blij van wordt en je jezelf hierdoor meer open lijkt te stellen. Schijnt de zon niet? Ga er dan toch op uit en doe alsof je iemand aantrekkelijk vindt, gevoelens komen vaak daarna vanzelf. Probeer te ontdekken waar dergelijke speeddate avonden georganiseerd worden bij jou in de buurt, resultaat klonk veelbelovend. Heb je daarnaast iemand in het vizier, toon een grote lach en zorg dat jouw lichaam dicht bij die ander komt. Ook dit komt aantrekkingskracht ten goede. Aan de slag. Werk aan de winkel met de zomer voor de deur.