Helft vrouwen verkiest erotisch boek boven seks

Het is geen geheim dat veel vrouwen ter ontspanning wel eens een romantisch of zelfs erotisch boek lezen. De meeste mannen zullen daar geen kwaad in zien, maar uit een recente Britse enquête blijkt dat zo’n boek slecht is voor het eigen seksleven. Bijna de helft van de vrouwen verkiest namelijk een erotisch boek boven seks.

De gegevens komen uit een rondvraag van Dottybingo.com, die daarvoor 400 van haar vrouwelijke leden ondervroeg. 44 procent daarvan zei het lezen over het seksleven van een ander (fictieve) persoon te verkiezen boven de vrijpartijen met hun eigen partner.

Saai en routineus
Daar bleken heel wat verschillende redenen voor te zijn. 27 procent van de vrouwen doet het bijvoorbeeld uit gemak, 23 procent wijt het aan een gebrek aan energie en 19 procent vindt dat er een gebrek aan fantasie is in hun eigen slaapkamer.

Bij 43 procent doet de erotische literatuur hun eigen seksleven verbleken. In vergelijking met de spannende romances, lijkt hun eigen seks saai en routineus. ‘Ik lees er veel liever over dan het zelf te doen’, bekende één van de vrouwen. ‘Het is altijd spannend in een boek en, in tegenstelling tot het echte leven, valt de held nooit onmiddellijk in slaap, zonder een tedere knuffel.’

Niet wanhopen
Dat vrouwen zo genieten van een erotisch boek, verklaart ook het succes ervan. Zo gaf 91 procent toe dat ze ooit eens een erotisch verhaal heeft gelezen, terwijl 68 procent dat graag vaker zou doen. Volgens Dotty Bingo heeft dat hoge aantal veel te maken met het succes van e-boeken, want dat maakt het mogelijk om zo’n boek te lezen zonder dat iemand de kaft ziet.

Mannen hoeven echter (nog) niet te wanhopen. ‘Een kleine meerderheid van de ondervraagde vrouwen verkiest nog altijd het echte werk. Dat is toch een kleine troost voor de mannen’, aldus een woordvoerder van Dotty Bingo.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?