bericht na eerste date

Helft vrouwen ontvangt seksistische opmerkingen op de werkvloer

Meer dan de helft van de vrouwen krijgt wel eens een seksistische opmerking van collega’s of leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Viva, waarvoor 1.300 vrouwen zijn ondervraagd over seksisme op het werk en tijdens het uitgaan.

Bijna driekwart (71 procent) van de vrouwen vindt seksistische opmerkingen niet erg, en 17 procent houdt haar mond omdat ze bang is anders in de problemen te komen.

Een kleine twaalf procent meldt het wel direct bij een leidinggevende, als zij een beledigende of seksueel getinte opmerking ontvangt. Elf procent van de respondenten laat een vervelende man zijn gang gaan, omdat ze bang zijn dat hier later meer ellende van komt. Driekwart van de vrouwen is het hier absoluut mee oneens.

Uitgaan

Ruim één op de drie ondervraagden pikt het niet als mannen tijdens het uitgaan in hun borsten of billen knijpen en duwt de man in kwestie boos weg. Een kwart van de vrouwen negeert de aanrakingen en 23 procent vindt bevoeld worden nou eenmaal bij het uitgaan horen. Na een aanranding vindt zestien procent van het belangrijk meteen aangifte te doen. Een derde weet niet zeker of ze dit zou doen en het overgrote deel meldt het incident waarschijnlijk niet bij de politie.

Werkvloer

Het merendeel van de vrouwen zegt zelf niet mee te doen aan seksisme op de werkvloer. Bijna zeven op de tien vrouwen flirt nooit met de baas om iets gedaan te krijgen, tegenover een kwart van de vrouwen die wel hun vrouwelijke charmes in de strijd gooien om een klus binnen te slepen. 7 procent van de respondenten doet dit alleen bij salarisonderhandelingen. 16 procent van de vrouwen ziet dat mannen in dezelfde functie meer salaris krijgt en bijna de helft merkt dat mannen sneller promotie maken.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?