bericht na eerste date

Helft vrouwen ontvangt seksistische opmerkingen op de werkvloer

Meer dan de helft van de vrouwen krijgt wel eens een seksistische opmerking van collega’s of leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Viva, waarvoor 1.300 vrouwen zijn ondervraagd over seksisme op het werk en tijdens het uitgaan.

Bijna driekwart (71 procent) van de vrouwen vindt seksistische opmerkingen niet erg, en 17 procent houdt haar mond omdat ze bang is anders in de problemen te komen.

Een kleine twaalf procent meldt het wel direct bij een leidinggevende, als zij een beledigende of seksueel getinte opmerking ontvangt. Elf procent van de respondenten laat een vervelende man zijn gang gaan, omdat ze bang zijn dat hier later meer ellende van komt. Driekwart van de vrouwen is het hier absoluut mee oneens.

Uitgaan

Ruim één op de drie ondervraagden pikt het niet als mannen tijdens het uitgaan in hun borsten of billen knijpen en duwt de man in kwestie boos weg. Een kwart van de vrouwen negeert de aanrakingen en 23 procent vindt bevoeld worden nou eenmaal bij het uitgaan horen. Na een aanranding vindt zestien procent van het belangrijk meteen aangifte te doen. Een derde weet niet zeker of ze dit zou doen en het overgrote deel meldt het incident waarschijnlijk niet bij de politie.

Werkvloer

Het merendeel van de vrouwen zegt zelf niet mee te doen aan seksisme op de werkvloer. Bijna zeven op de tien vrouwen flirt nooit met de baas om iets gedaan te krijgen, tegenover een kwart van de vrouwen die wel hun vrouwelijke charmes in de strijd gooien om een klus binnen te slepen. 7 procent van de respondenten doet dit alleen bij salarisonderhandelingen. 16 procent van de vrouwen ziet dat mannen in dezelfde functie meer salaris krijgt en bijna de helft merkt dat mannen sneller promotie maken.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.