De helft van de vrouwen liegt tegen haar partner over het aantal sekspartners dat ze in het verleden had. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Ook over de reden waarom ze brak met haar vorige partner liegt een groot deel van de vrouwen. Zo’n 38 procent geeft toe hier niet helemaal eerlijk over te zijn, zo blijkt uit een onderzoek dat een Britse modewebsite hield onder 1.362 vrouwen. Dat meldt de Daily Mail. Vrouwen zeggen te liegen tegen hun partner om zijn gevoelens te sparen of om zijn ego te strelen, zo blijkt uit het onderzoek.

Leuker
Maar ze liegen ook om zichzelf te beschermen of om zich beter voor te doen. Ruim 55 procent zegt te liegen om er voor te zorgen dat haar partner haar leuker vindt.

Vrouwen liegen verder tegen hun partner over hoeveel geld ze uitgeven aan kleding ( 33 procent), hun baan (28 procent), hun financiën (25 procent), hun leeftijd (18 procent) en vreemdgaan (16 procent). 

Slechts 9 procent liegt over haar cupmaat en 5 procent over haar natuurlijke haarkleur.

Ruzie
Toch zegt 63 procent van de ondervraagde vrouwen dat liegen alleen maar tot ruzie leidt en 55 procent zou het erg vinden als haar partner tegen haar liegt. Ruim 20 procent zou daar zelf kwaad om worden en 13 procent zou haar partner nooit meer vertrouwen.