Helft vrouwen faket weleens orgasme

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen faket weleens een orgasme. Bij 49 procent zijn het gekreun en de stuiptrekkingen tijdens de seks soms puur toneelspel. Dit blijkt uit onderzoek van Viva.nl onder ruim 1.600 Nederlandse vrouwen.

Een vijfde van de vrouwen doet dit alleen als de seks te lang duurt en dertien procent faket omdat ze het vervelend vindt voor haar bedpartner als ze niet klaar kan komen. “Geen enkele vrouw zou moeten faken. Het is zo zonde, ook voor de partner, want die leert zo niets”, vindt seksuoloog Ellen Laan.

Hoogtepunt

Vrouwen krijgen gemiddeld twee tot vier keer per week een orgasme. Ze bereiken hun hoogtepunt het makkelijkst door te masturberen (47 procent). Klaarkomen door orale seks of penetratie is een stuk moeilijker. Een derde van de vrouwen komt zelfs nooit klaar door penetratie.

Als een vrouw niet kan klaarkomen, komt dit vaak doordat zij zich niet kan ontspannen. 62 procent vindt dit niet erg, want goede seks is niet onlosmakelijk verbonden met een orgasme, vindt de helft van de vrouwen.

Hulpmiddelen

Ruim een derde geeft toe wel eens te fantaseren over een ander tijdens de seks, zo wordt volgens hen de seks beter. Ook gebruiken de meeste vrouwen weleens speeltjes in bed. Toch heeft 37 procent ze niet nodig om een orgasme te krijgen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?