nieuwe vrienden maken

Helft vrouwen brengt liever tijd door met vriendin dan met partner

Single vrouwen mogen dan misschien denken dat het leven met een partner ideaal is, zodra ze er een hebben brengt de helft van de dames liever tijd met elkaar door dan met de man in kwestie.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 2.000 vrouwen ondervraagd zijn. Als vrouwen moeten kiezen tussen een dag doorbrengen met vriendinnen of met de partner, dan kiest 46 procent voor het gezelschap van een goede vriendin. Een derde van de vrouwen vindt dat ze beter met haar vriendinnen kan roddelen en over ernstige problemen kan praten, dan met haar vriend of man, zo meldt Daily Mail.

Persoonlijkheid

Eén op de vijf vrouwen zegt dat het lijkt alsof vriendinnen daarnaast meer geïnteresseerd zijn in wat ze doen. Ook denken vrouwen dat hun vriendinnen hun ‘echte ik’ beter kennen dan hun geliefde.

Een kwart van de respondenten brengt haar vrije tijd het liefst alleen door om te genieten van de rust in huis. De helft hiervan zegt dat het de enige kans is om ongestoord televisieprogramma’s te kijken en te surfen op internet. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw slechts één uur en veertien minuten in de week echt tijd voor zichzelf heeft. 10 procent van de vrouwen heeft het huis bijna nooit voor zich alleen.

Bron: Nu

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.