vijftigplus singlereizen

Helft vijftigplussers ziet online contact als oplossing voor eenzaamheid

Eenzaamheid komt veel voor onder vijftigplussers, zo blijkt uit onderzoek van 50plusmatch. Van de 1311 ondervraagden zegt 84% zich weleens eenzaam te voelen.

Slechts 16% voelt zich naar eigen zeggen nooit eenzaam. Voor bijna de helft van de ondervraagden (48%) is eenzaamheid, of de angst hiervoor, een reden om online te gaan daten. Ook zegt 62% dat eenzaamheid afneemt door online contact te hebben

Groot probleem

Iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt niet tevreden te zijn met het aantal sociale contacten die hij of zij onderhoudt. Over het algemeen hebben mannen gemiddeld minder sociale contacten dan vrouwen. Tot slot beschouwt 81% van de respondenten eenzaamheid als een groot probleem.

Bron: 50plusmactch

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.