seks in de tent

Helft verwacht betere seks op vakantie maar krijgt die niet

Wanneer je single bent dan kan je soms wanhopig naar een relatie verlangen. Dromen van een romantische vakantie saampjes en natuurlijk goede seks! Hoe anders is de realiteit.

52% van de volwassenen verwacht betere seks op vakantie, maar 60% geeft toe dat de realiteit niet aan die verwachtingen voldoet. Niet zo gek als 41% toe gaf dat de nachten op vakantie met hun partner worden besteed aan tijd op verschillende telefoons in plaats van met elkaar. En 40% van de mensen zijn minder geneigd om seks te initiëren als hun partner met hun telefoon in bed ligt. Dat blijkt uit het vakantie ‘sexpectations’ onderzoek van Durex onder 2000 mensen.

Digitale afleiding

De resultaten geven over het algemeen aan dat ‘digitale afleiding’ op vakantie onze relaties negatief beïnvloedt. Meer dan een kwart gaf toe dat het controleren van telefoons op vakantie ruzie kan veroorzaken. In het bijzonder, 59% zei dat ze, hun partner of hun beide te veel tijd op schermen doorbrengen, en meer dan de helft van de respondenten is van mening dat hun relatie als gevolg hiervan eronder lijdt – 72% van de respondenten heeft zelfs toegegeven hun telefoon te gebruiken tijdens de seks!

Levensfasen

Er waren onthullende verschillen voor mensen in verschillende levensfasen. Bijna een vijfde van de mensen zeiden dat hun telefoons en tablets hun seksleven verstoorde op vakantie, oplopend tot een derde voor degenen onder de 35 die meer zijn opgegroeid met gadgets. Bovendien gaf 15% toe dat ze minder seks hadden dan vroeger, oplopende tot 25% voor degenen onder de 35.

Social

Social media was van bijzonder belang, met 65% die tot drie keer per dag iets post op vakantie en 42% gaf toe speciale vakantie momenten te delen op social media in plaats van met hun partners. Bijna de helft gaf toe dat ze gebruik maken van telefoons/tablets terwijl ze aan het ontspannen zijn bij het zwembad of aan het strand, vrouwen doen dit meer met 27%.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?