intimidatie

Helft van gescheiden mensen heeft last van schaamte

Hoe herkenbaar voor alle gescheiden mensen: de helft van hen die een echtscheiding meemaken, schamen zich en zijn van mening dat ze gefaald hebben, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Vooral vrouwen schamen zich voor een echtscheiding, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend gescheiden mensen.

Een derde van de ondervraagde vrouwen stelde de echtscheiding zo lang mogelijk uit omdat ze van mening waren dat een huwelijk voor altijd is. Drie kwart van de ondervraagden zegt er alles aan gedaan te hebben om de echtscheiding te voorkomen. De meeste mensen houden ook vast aan een ongelukkig huwelijk omdat ze zich zorgen maken over de gevolgen van een scheiding voor hun kinderen en hun financiën. Ruim 10 procent is bang om na een scheiding een stigma te krijgen.

De meeste ondervraagden zijn van mening dat de scheiding hen beschadigde. Gemiddeld duurde het vier jaar voordat ze zich emotioneel weer goed voelden. Daarnaast zegt 46 procent van de ondervraagden dat hun omgeving hen elke dag het idee geeft dat ze gefaald hebben omdat hun huwelijk is mislukt.

Vrienden

Bijna 60 procent van de ondervraagden zegt dat ze door de scheiding vrienden zijn kwijtgeraakt en ruim 16 procent zegt zelfs alle vrienden te zijn kwijtgeraakt. Vooral vrouwen vinden het moeilijk om na de scheiding nieuwe vrienden te ontmoeten.

Het aantal echtscheidingen in Groot-Brittannië is op het laagste punt in veertig jaar. De leeftijd waarop mensen trouwen ligt de laatste jaren ook beduidend hoger.

Bron: DailyMail

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.