Helft singles viert sobere Kerst

Alleenstaand Nederland viert dit jaar een relatief sobere Kerst. Zo haalt bijna de helft geen Kerstboom in huis en geeft 47 procent bewust minder geld uit aan cadeaus en kerstartikelen dan voorgaande jaren. Dit blijkt ondermeer uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 950 alleenstaande mannen en vrouwen.

Vreesdagen
Kerstmis en Oud & Nieuw zijn voor singles doorgaans niet de meest favorieten dagen van het jaar. Van alle ondervraagden ziet 66 procent er ook ditmaal tegenop. Voor 43 procent van hen is het nog zwaarder, zij voelen zich rondom de Feestdagen ronduit depressief. Ook de gevolgen van de recessie zijn duidelijk voelbaar. Bijna de helft geeft dit jaar bewust minder geld uit aan cadeautjes en laat de traditionele kerstboom achterwege. 

Liefde & Jaloezie
Zonder partner de Kerstdagen tegemoet zien mag dan verre van ideaal zijn, slechts 23 procent van de singles gaat actief op zoek om met een nieuwe liefde aan het Kerstdiner te verschijnen. Gevoelens van jaloezie bij het zien van bevriende stellen en gelukkige koppels is de single niet vreemd, maar dit wordt tijdens de feestdagen nog eens extra versterkt. Waar een kwart van hen het hele jaar een vorm van afgunst ervaart is dit rondom de feestdagen bij 44 procent het geval.

Kerstbestemming
Op de vraag hoe men de Kerstdagen gaat doorbrengen blijkt dat 42 procent van de singles op familiebezoek gaat. 7 procent zit bij vrienden, 5 procent neemt deel aan een singlevakantie en 4 procent bezoekt een activiteit of feest speciaal georganiseerd voor singles. 13 procent van de alleenstaanden brengt de feestdagen echt solo door. De overige 29 procent heeft nog geen concrete plannen.

Aan dit onderzoek deden 950 singles mee waar van 45 procent man 55 procent vrouw.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?