Helft singles slaapt met hond of kat

De helft van alle singles in Nederland deelt het bed de kat, de hond of een ander huisdier. Katten kruipen vaker tegen hun baasje aan dan honden. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder 1000 baasjes.

Ook zeggen huisdierbezitters dat hun dier de stemming van het baasje precies aanvoelt en zich daar ook naar gedraagt. Bijna elke hondenbezitter (80 procent) denkt dat zijn viervoeter hem begrijpt. Dat geldt voor 54 procent van alle kattenbezitters.

Uit het onderzoek blijkt verder dat huisdieren steun bieden als het baasje even niet lekker in zijn vel zit. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders knapt emotioneel op na een stevige knuffel. Hondenbezitters vinden een stevige wandeling vaker opbeurend, kattenmensen knuffelen meer.

Ook horen huisdieren er echt bij. De helft van alle huisdierenbezitters rekent hen zelfs tot de familie. Voor drie op de tien Nederlanders is het zelfs de beste vriend. De verjaardag van huisdieren wordt meestal niet wordt gevierd, dierendag op 4 oktober wel. Het meest populaire cadeau zijn verantwoorde dierensnacks.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?