Helft singles onder werktijd actief op sociale media

52 procent van de singles is onder werktijd privé actief op social mediakanalen als Twitter, Facebook en Hyves. Bij slechts 28 procent van de ondervraagden wordt dit door de werkgever ook daadwerkelijk toegestaan. Daarnaast ervaart 35 procent het sociaal netwerken als verslavend. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over hun online activiteiten.

Werk & Privé
Het online onderhouden van sociale contacten beperkt zich bij singles niet tot in de vrije uurtjes. Meer dan de helft is ook in de baas zijn tijd geregeld privé actief op de diverse social media kanalen. Nog lang niet alle werkgevers zijn hier van gecharmeerd, want slecht 28 procent van de geënquêteerden laat weten dat het bij hen op de werkvloer officieel is toegestaan.
 
Verslavend
Zo’n 35 procent van de singles wil het liefst continue op de hoogte blijven van wat er online gepost wordt en ervaart dit als verslavend. Nog eens 52 procent vindt dit een te zware benaming maar geeft wel aan nauwelijks zonder te kunnen. Ook op vakantie en in het weekend blijkt het moeilijk loslaten. Zo’n 39 procent is dan vrijwel dagelijks actief op hun favoriete netwerk.

Populair
Het meest populaire sociale netwerk is Facebook, gevolgd door Hyves en het meer zakelijke LinkedIn. Twitter neemt een vierde positie in op deze ranglijst. Zo’n 38 procent van de singles is ongeveer 1 uur per dag online actief. Voor nog eens 30 procent is dit bijna twee uur per dag en bij 13 procent ligt dit tussen de 2 en 3 uur. Interessant te noemen is dat men zelf van mening is dat singles meer tijd doorbrengen op social media kanalen dan niet singles.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten