Helft singles kampt met overgewicht

04-03-2008 – Helft singles kampt met overgewicht

Ondanks de relatief gezonde levensstijl van de meeste singles kampt de helft van hen in meer of mindere mate met overgewicht.

Chocolade blijkt de grootste verleider tijdens de ‘lekkere trek’ en bijna de helft denkt gezonder te leven als men een relatie zou hebben. Dit komt ondermeer naar voren uit een onlangs gehouden enquête van Online Magazine Singlessite.nl waarin de gezondheid en levensstijl van de hedendaagse single centraal stond.

Overtollige kilo’s
Van alle singles die te kampen hebben met overgewicht zit er bij ruim een kwart slechts een paar kilo teveel aan. Nog eens 14 procent weegt 5 tot 10 kilo te zwaar en voor 5 procent geeft de weegschaal zelfs 10 tot 15 kilo boven het streefgewicht aan. De laatste 5 procent heeft het letterlijk en figuurlijk zwaar. Zij wegen namelijk minstens 15 kilo te veel. Bijna de helft van alle ondervraagden heeft wel eens actie ondernomen tegen de overtollige kilo’s en een dieet gevolgd.

Verleiders
Chocolade blijkt van alle dikmakers veruit de grootste verleider. Maar liefst 27 procent zegt door de knieën te gaan voor dit goedje zodra de lekkere trek zich aandient. De hartige snoepvarianten doen het ook goed. Chips, kaas en worst wordt door 16 procent onweerstaanbaar lekker gevonden en 10 procent kan niet van de drop afblijven. Van alle lekkernijen zijn taart en ijs juist weer het eenvoudigst te weerstaan.

Bewuste levensstijl
Hoewel de cijfers anders doen vermoeden houden de meeste singles zich bewust bezig met hun gezondheid. Zo doet bijna 70 procent minimaal een keer in de week aan sport, wordt er door 77 procent bewust gekozen voor light drankjes en neemt 44 procent wel eens voedingssupplementen of extra vitamines in. Ook alcohol en tabak worden maar met mate gebruikt. Zo’n 69 procent rookt helemaal niet en 65 procent nuttigt, naar eigen zeggen, gematigd alcohol.

Groenvoer of vette hap
De veronderstelling dat de gezonde warme maaltijd er dan wel bij in zal schieten is niet juist. In de eenpersoonshuishoudens wordt er namelijk opvallend vaak gezond gekookt Maar liefst 66 procent van de ondervraagden eet minimaal vier keer per week een zelfbereide gezonde maaltijd met groente. De snackbar, pizzatent en Chinees zitten uiteraard niet helemaal zonder clientèle. Zo’n 20 procent komt hier een of meerdere keren per week voor een warme hap.

Gezonder met relatie
Opmerkelijk is te noemen dat bijna de helft van de ondervraagden denkt er nog een gezondere levensstijl op na te houden wanneer ze niet langer alleen maar samen met een partner door het leven zouden gaan. Nog een iets hoger percentage zou zelfs gaan afvallen als men zeker wist dat ze met minder kilo’s meer kans zouden maken op een relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?