Helft singles heeft behoefte aan extra advies datingsites

Datingsites doen er goed aan hun dienstverlenging uit te breiden want ruim de helft van de singles vindt dat de datingsite hen beter zou moeten begeleiden bij het optimaliseren van hun date-profiel. Met het oog op optimalere matchresultaten is een derde van de vrijgezellen bereid hier ook extra voor te betalen. Dit blijkt uit cijfers van Online Magazine Singlessite.nl.

 

Kwaliteit profiel
De zoektocht naar een nieuwe liefde begint voor vele singles vandaag de dag vaak op een datingsites. En hoewel ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ mag klinken als een gegarandeerd succes, de kwaliteit van het datingprofiel bepaalt voornamelijk of het ook echt een succes wordt. En aan die kwaliteit schort het nogal eens. Een derde van de singles vindt de profielen variërend van matig tot ronduit slecht. Ruim de helft (54%) zegt dan ook graag aanvullend advies van de datingsite te ontvangen om tot een beter profiel te komen. Met meer kans op een passende match is een derde van hen bereid hier extra voor te betalen.

Verbetertips
Over hoe ze het advies dan wensen te ontvangen heeft de single duidelijke ideeën. Zo’n 36 procent geeft de voorkeur aan een screening van het profiel door een medewerker van de datingsite, gevolgd door een e-mail met daarin duidelijke verbetertips. Nog eens 32 procent ziet graag duidelijke profieltips op de website zelf staan. Een kleiner percentage van 7 procent heeft behoefte aan een chat helpdesk, 6 procent aan een telefonische helpdesk en een kleine 4 procent gaat liever naar een workshop internetdaten waar zowel het eigen profiel als het reageren op een potentiële kandidaat centraal staat.

Keuze datingsite
Ondanks het enorme aantal datingsites in Nederland beperken de meest singles (37%) zich tot een inschrijving bij een partij. Voor een kwart biedt dit duidelijk te weinig kansen. Zij melden zich aan bij twee of meer van deze virtuele ontmoetingsplaatsen. Van alle singles die deelnamen aan het onderzoek staan de meeste van hen ingeschreven bij Relatieplanet (34%). Lexa.nl volgt met 13 procent op een tweede positie. Parship en e-Matching nemen met 12 procent een gedeelde derde plaats in.

Aan het onderzoek deden ruim 250 singles mee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?