verwachtingen date

Helft singles deelt bij voorkeur rekening op eerste date

Maar liefst 54% van de singles deelt het liefst de rekening op de eerste date. Als eerste date geeft het gros aan graag een drankje te willen drinken. De bioscoop moet het doen met slechts 1% van de stemmen.

Zoenen?

Dat blijkt uit de Valentijn enquête onder singles van reisorganisatie Maris Life.   De gemiddelde date duurt de hele avond, maar wordt meestal niet afgesloten met een intieme kus. Ruim 56% geeft aan niet op de eerste, tweede en zelfs derde date te zoenen, maar wacht liever nog even. Verder blijkt uit de enquête dat ruim 64% van de singles aangeeft niet actief op zoek te zijn naar een partner, maar 92% geeft aan wel een partner te willen. De hoofreden is gezelligheid.

Ontbreken van partner

Valentijnsdag is geen populaire dag bij de ondervraagden, want maar 16% viert de liefde op deze dag. 72% viert geen Valentijnsdag vanwege het ontbreken van een partner en 22% geeft aan geen waarde te hechten aan deze dag. Als de singles wel Valentijnsdag vieren, dan wordt dit voornamelijk gedaan met bloemen, een kaartje of een diner.

Verwachtingen

Ondanks dat de helft van de singles ingeschreven staat bij een datingsite of app, geeft maar 13% aan te denken hier de liefde van hun leven te vinden. Het gros verwacht deze liefde tegen te komen op vakantie of via via. Meer dan de helft is dan ook eerder op een singlereis of eenoudervakantie geweest en van dit percentage geeft 90% aan nogmaals op zo’n reis te willen gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam